• Qlaira fogamzásgátló tabletta mellékhatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő, Szeretném a véleményét és tanácsát kérni az általam tapasztalt feltételezhetően Qlaira fogamzásgátló tabletta mellékhatásaival kapcsolatosan. Sajnos jelenleg nem tudom elérni a saját nőgyógyászomat, viszont a tünetel súlyosságából ítélve szeretném tudni, hogy szükséges e személyesen orvoshoz fordulnom, illetve esetlegesen abbahagynom a tabletta szedését. 12 napja szedem a Qlaira fogamzásgátló tablettát, hosszú évek kihagyása után először térve vissza a fogamzásgátlás ezen válfajához. Sajnos az első naptól kezdve reggelente, illetve hajnalban erős hányingert érzek. A tabletta szedésének 8 napjától vérzést tapasztalok, ami periodikusan jelentkezik nagy hullámokban. 2 napja nagyon erős és kínzó alhasi görcseim voltak, vérzéssel párhuzamosan hajnali órákban. Ez aztán Nospa tabletta beszedése után elmúlt. Összességében problémamentes a menstruációm, különösebb fájdalmak, görcsök nélkül zajlik le, ezért rémít meg a fent leírt tapasztalat, ami ráadásul a menstruációtól teljesen függetlenül jelentkezik a ciklusban. Egyenlőre szedem továbbra is a tablettát, hiszen nem szeretném egyik napról a másikra az ív közepén orvosi tanács nélkül abbahagyni, azonban a tapasztalt tünetek megrémítenek. Természetesen nem szeretnék ilyen problémás és fájdalmas fogamzásgátló módszert alkalmazni. Legyen kedves véleményt mondani és tanácsot adni a teendőkkel kapcsolatosan. Köszönettel, Pineapple

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Pineapple!

        Az erős vérzés és görcsölés miatt mindenképpen javaslok egy mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot néhány lehetőség kizárására (petefészekciszta, méhen kívüli terhesség, vetélés, méhpolip). Ilyen kifejezetten erős panaszokat a fogamzásgátlónak nem kellene okozni. A tablettaszedés feltehetően nem oka a leírt panaszoknak, hosszú távon ilyen erős kellemetlenségekkel nem kell számolni.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-25 23:24:46; Megválaszolva: 2010. május 25., 23:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: