• Menstruációs Zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Én egy 17 éves lány vagyok, 14éves korom óta menstruálok 27-28- napra. Amióta együtt vagyok a barátommal, és nemi életet élünk, Jan.óta, Rendszertelenkedik a menstruációm. Febr. 30 napra, márc. 32 napra, ápr. 31napra jött meg, most májusban pedig még meg sem jött, pedig Máj.1-3-ára vártam. Az is felmerült bennem h. terhes vagyok, és csináltam 3 terhességi tesztet, és Negatívak lettek. Elmentem a Nőgyógyászhoz, mert már Cisztára is gyanakodtam, mert erőteljesen fájt bal oldalon a hasamalja, ott hüvelyi ultrahanggal megvizsgáltak, tesztet készítettek, a teszt ott is negatív lett, és cisztát sem találtam, a méhem "szép" méhnyálkahártyám 8,5mm vastagságú. Ezek után az orvos Norcolut tablettát írt fel, 2X1-et ma szedtem be a 10tabletát, de semmi... Nem tudom a Spot milyen mértékben befolyásolja a havit? ugyanis atlétikázok,focizok, és futok... igaz hogy kicsit rendszertelenül, mert nincs mindíg időm a tanulás miatt. De ha csinálom akkor a maximálisat kihozom magamból. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszukat! Üdvözlettel: Márti, Kecskemétről

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruációs zavar témában

        Kedves Márti!

        1, A Norcolut beszedésének befejeztekor nem, csak néhány nappal később kell megjönni a megvonásos vérzésnek, úgyhogy ha nem volt vérzés az utolsó beszedésekor, az nem feltétlen jelent problémát.

        2. A sport, különösen, ha nagy fizikai megterheléssel jár, valóban okozhat vérzéskimaradást és rendszertelen menstruációt.

        3. Ha a menstruációs ciklusok hossza 1-2 nap ingadozást mutat, az nem feltétlen jelent bajt, ha ennél rendszertelenebb, érdemes lehet rendezni a ciklust, legkézenfekvőbb módon fogamzásgátlóval, ha ennek ellenjavallata nincs. Ezt esetleg beszélje meg orvosával.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-27 18:48:14; Megválaszolva: 2010. május 27., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: