• Be vehetem-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr!

        Egy éve szedem a Lindynette 20 fogamzásgátlót, és most a gyógyszertárban tévedésből Lindynette 30-ast adtak. Későn vettem észre és nem tudtam kicseréltetni.

        A kérdésem, hogy van-e valami különbség a kettő között, szedhetem-e az újat tovább, vagy feltétlenül cseréltessem ki? Most itt a 3 napos ünnep, nálunk nincs nyitva a gyógyszertár ilyenkor. A mai napra tudtam kölcsönkérni Lindynette 20-at, de holnaptól már csak a 30-as  marad. Mit tegyek?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel: Roxiledi

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló tabletta témában

        Tisztelt Roxiledi!

        A Lindinette 20 és 30 között a különbség az ösztrogénhormon-analóg mennyiségében van, az előbbi 20, az utóbbi 30 mikrogramm etinil-ösztradiolt tartalmaz. A dóziskülönbség esetleg okozhatna áttöréses jellegű vérzést a ciklus során, hiszen a szervezet egy más hormondózissal találkozna. Ha megoldható, én a tabletta visszacserélését javaslom. Ha mégis a 30-ast használja, bár minden valószínűség szerint a nagyobb dózis miatt a peteérést a ciklus során megfelelően gátolja, a szokásoss dózisok felborítása miatt kiegészítő védekezést is javaslok.


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György

        Kérdés: 2010-05-23 20:52:12; Megválaszolva: 2010. május 23., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: