• Már gyógyulóban lévő intim hámsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Korábban már válaszolt "Intim hámsérülés" címen írt kérdésemre. Bár tüneteim enyhültek,de azóta is folyamatosan orvoshoz járok.A bőrgyógyásztól kaptam újabb kenőcsöt(Elobase) de ettől semmi javulás nem volt,így újra nőgyógyászhoz mentem.Aki miután meglátta a tüneteimet (adott időpontban épp 5 cm-es hámsérülés,repedés volt a bal oldali kisajak mentén)tenyésztést vett le.Meglepődve kérdezte hogy eddig senkinek nem jutott eszébe levenni? Valamint említettem hogy a Tri-Regolt szedem már hosszú évek óta.Ezt le is cserélte Lyndinette 20 -ra,valamint a controll vizsgálatig kaptam Pimafucort krémet és kamillás lemosást javasolt.Ami jó hatásúnak bizonyult,mert szüntek a tüneteim.Sőt hetekig panasz és tünetmentes voltam.A tenyésztés eredménye Streptococcus agalactiae lett.Javasolta a doktornő hogy folytassam a kezelést és 2 hét múlva menjek vissza.De levett egy újabb tenyésztést.Ennek még mindig ugyanaz a streptococcus lett az eredménye.Ekkor kaptam antibiotikumot (Augmentin 375 mg 3x1) és Gynoflor hüvelytablettát.Jelenleg sem volt tünetem,már kezdtem örülni hogy megtalálták a kiváltó okot,viszont most az antibiotikumos kezelés végén újra jelentkezett hámsérülés,bár már nem olyan intenzitású mint korábban,épp hogy csak fél cm-es kis sérülés.Most nem tudom mit tegyek,mert a doktornő aztmondta hogy már nem kell visszamennem hozzá,de akkor honnan fogom tudni hogy van-e még baktérium fertőzésem vagy nincs.Hisz közölte hogy addig lehetőleg ne essek teherbe amíg a streptococcus fertőzés fennál.Utolsó vizsgálatomnál citológiát is vetettem le ez P2-es lett és gyulladást írnak. Jelenleg újra elkezdtem használni a Pimafucort krémet és ez enyhíti a tüneteket. Tanácsát szeretném kérni,hogy vissza menjek-e a doktornőhöz és kérjek egy újabb tenyésztést? Én azt hittem majd 1 hónap múlva újra megnézik és addig ismétlik a vizsgálatot míg negatív eredmény nem lesz.Meddig használhatom a Pimafucort krémet?Általában 2 hétig használom majd 1-másfél hétig szünetet tartok és újra kezdem.Tudom hogy a gyógyulás hosszadalmas lehet és türelmes is vagyok,bár 2 év után már elég kellemetlen,pláne ha fájdalommal is társul.Sőt sokszor hetekig nincs semmi panaszom és olyan váratlan időpontokban tud jelentkezni a sérülés,amikor nem is várom.Van hogy még este semmi,reggel meg már látható hámsérülés van.Már azt is megfigyeltem hogy legtöbbször székletürítés után jelentkezik.Lehet hogy butaságot kérdezek,de lehet hogy a székletben is lehet olyan baktérium ami kiválthatja a tüneteimet és esetleg köze lehet hozzá?Ha az eddigi kezelésem megfelelő volt,akkor legyek türelmesebb és ez véglegesen gyógyulni fog csak hosszabb idő kell hozzá?(hónapok?) Én nagyon bízom abban hogy gyógyulni fogok és ez a baktérium ha kiírtódik akkor többet nem lesznek tüneteim,már csak azért is mert még nem szültem és egyszer szeretnék majd gyermeket,ha lehet. Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel egy reménykedő beteg.

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi hámsérülés témában

        Kedves Reménykedő Beteg!

        Szerintem mindenképpen keresse fel orvosát a kiújult panasz miatt. A saját szakállára elkezdett Pimafucort egy antibiotikumok, gomba ellenes szert és szteroidot tartalmaz. Ha az Önnél kimutatható kórokozó erre a két mikróbaellenes szerre nem érzékeny, a szeroidtartalom miatt lehet, hogy többet árt, mint használ, hiszen így az immunvédekezés helyi gyengítésével a fertőzés fokozódását okozhatja. A vizsgálat során levett ismételt tenyésztés teszi lehetővé a célzott kezelést.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-23 22:52:26; Megválaszolva: 2010. május 23., 22:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: