• Hüvelyciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

        Ma voltam szűrővizsgálaton, végeztek rákszürést is és felfedezték h a hüvelybemenetemnél van egy kiscseresznye nagyságú ciszta, ami jó indulatu és későbbi eltávolitást igényel mert hogy nőni fog még ezt monta az orvos, aki azonban nemvolt valami barátságos és nem igazán tudott válaszolni a kérdéseimre. Az lenne a kérdésem, hogy ez az eltávolitás hogy zajlik, és h befolyáolja e majd a késöbbi gyerekvállalást, illetve a nemi életet. Kiújulhat e újra vagy esetleg elrákosodhat?

        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyciszta témában

        A leírtak alapján azt gondolom, hogy ez a cysta az úgynevezett Bartholin mirigyből indulhat ki, ami a hüvelybemenet váladéktermeléséért felelős. A mennyiben ennek a mirigynek a kivezetőcsöve eldugul, elzáródik kialakulhat cysta, súlyosabb esetben tályos is, ami rendkívül nagy fájdalommal jár, nyílván az orvos ettől félti Önt. Ha nő a cysta rövid vénás altatásban be kell metszeni és a tartalmát leüríteni, jelentkezzen időben, ha a növekedését tapasztalja. Sajnos az elváltozás az erre hajlamos nőknél kiújulhat. A danatos elfajulás esélye minimális,  nem kell ettől tartani, ha valóban erről a kórképről van szó. A teherbeesést nem befolyásolja.



        Kérdés: 2010-05-25 17:19:50; Megválaszolva: 2010. május 25., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: