• Magas Hcg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Ma kaptam meg AFP és HCG leletemet. Értékek a következők: AFP:0,84 Mom,hCG:2,94 Mom. Mennyire térnek el a megfelelő értékektől? Mi az oka a magas hCG-nek,nem vagyok ikerterhes. köszönettel: D.M.

        WEBBeteg szakértő válasza a HCG eredmény témában

        Kedves D.M.!

        A MoM egység a "multiple of the median" rövidítése, azt mutatja meg, hogy az adott érték az átlagnak (pontosabban mediánnak) hányszorosa. Így az Önnél mért AFP közel átlagos, a HCG az átlagnak csaknem 3-szorosa. Az emelkedett HCG a Down-kockázat emelkedésre utalhat, de mielőtt teljesen megijedne: a kockázat aktuális kiszámítása több biokémiai marker + életkor + ultrahang lelet alapján történik, vagyis önmagában a HCG nem elegendő. Az egyéni kockázatbecslést jó eséllyel a lelete tartalmazza; ha nem, de nem nem fűzött semmit a lelethez az azt kiadó orvosa, akkor biztosan minden rendben van.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-24 00:15:46; Megválaszolva: 2010. május 24., 00:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó