• Norcolut szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! Augusztusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta rendszeresen menstruáltam, ciklusaim: 33, 30, 34, 40, 39, 32 naposak voltak, a jelenlegi ciklusom azonban az 54. napján tart. Hőmérsékleti görbét vezettem az utóbbi 3 ciklus során az előző 2-ben volt peteérés, az utóbbiban nem. Voltam orvosnál aki Norculutot és Clostilbegyt írt fel. Kérdésem az lenne: a norcolutot napi 3x1 adagolásban írta fel a doktornő, de azt nem tudom, hogy meddig kell szedni? ( Clostilbegyt a vérzés 2. napjától kell 5 napig szedni és a 4, napon egyeztetünk időpontot a hormonvizsgálatra.) Kérdésem még, hogy mi állhat az elmaradt peteérés hátterében, ha idáig folyamatosan jelentkezett a menstruációm és a háttérben nem áll semmilyen különleges változás (betegség, fogyás, gyógyszerszedés stb.) Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a norcolut szedése témában

        Kedves Kérdező!

        A felírt 20 szemes doboz Norcolutot szedje el, ez 1 hét, abbahagyása után 2-3 nappal fog megjönni a megvonásos vérzés. A peteérés nélküli (anovulációs) ciklus egyszeri előfordulásának nem feltétlen van kimutatható oka, lehet egy átmeneti hormonálisállapot-változás.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-24 01:56:38; Megválaszolva: 2010. május 24., 01:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: