• Menstruációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr!

        Problémám, mellyel Önhöz fordulok, körülbelül 2005- ben kezdődött. A menstruációm késett és nagyon rendszertelenné vált, egy évben kb 5, 6 alkalommal jelentkezett, voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy nem tudja mi lehet a probléma, akkor a labor nem mutatott ki semmit, majd 2009 nyarán elmentem másik nőgyógyászhoz fogamzásgátló tablettát felíratni, hátha az majd rendbe teszi, de nem írta fel, mert a hormonvizsgálat alapján úgy gondolta, hogy lehet Leiden mutációm van és akkor nem szabad fogamzásgátlót szedni. Elküldték vért további vizsgálatra ez irányban és kb 2-3 hónap múlva visszajött az eredmény,hogy valamit összecserélték és így nincs eredmény, ezek után nem volt kedvem sem időm még egy vérvételhez. Ősszel, télen nagyjából rendszerezetté vált a ciklusom, de most februárban volt utoljára menzeszem. Ezenkívűl hormonproblémákra is gondolok, az államon szőrszálak nőttek, és ez rendkívűl zavaró számomra.Valamint már egy ideje(1 éve kb) magas a pulzusom is, általában 100 körül alakul. Valamint sokszor küzdök hányingerrel. A vérszegénység után olvastam a neten, s láttam tünete a szájzugban lévő nem gyógyuló seb, kb 2 hónapja ez is jelentkezik nálam és alkalomadtán szédülés is. A családban pajzsmirigyprobléma is jellemző (női ágon).

        Tanácsát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        A leírtak alapján önnek részletes endokrinológiai és hematológiai kivizsgálásra van szüksége, ez utóbbira az alvadási paraméterek és Leiden mutáció kivizsgálása céljából. Míg ez nem tisztázódik, ne szedjen fogamzásgátlót. Az endokrin szakrendelésen kérje a pajzsmirigy-funkció vizsgálatát is. A szédülés és magasabb pulzus miatt még javaslom a rendszeres vérnyomásmérést, a bő folyadékfogyasztást, illetve egy vérképet is érdemes lenne csináltatni, mert ilyen panaszokat egy egyszerű vérszegénység is okozhat..



        Kérdés: 2010-05-19 10:23:55; Megválaszolva: 2010. május 19., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: