• Fogamzásgátló után baba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó,

        Két évig és 2 hónapig szedtem a Cypromix nevű tablettát. Bevált, szerettem, nem híztam (sokat), sőt az arcbőröm is megtisztult. 11-én hagytam abba, és azóta megjött a vérzésem is. Szeretnénk a párommal kisbabát, a kérdésem az lenne, hogy mikor kezdhetnénk neki? Egyszer az egyik sztk-s helyettes orvos, nem túl szimpatikus nőgyógyászasszony azt mondta, hogy 2-3 menstruációt kell megvárni, és nem azért, mert 3 fejű lesz a gyerek, hanem azért, mert a nyálkahártya elvékonyodik a gyógyszertől. Ön mit javasol, mennyit várjak? Nem tudom, hogy a Cypromix mennyire új gyógyszer, és arányaiban mennyi hormont tartalmazott, hálás lennék, ha erről is írna valamit. Köszönettel: L. Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        Legalább az első spontán, gyógyszer nélküli mensest mindenképpen érdemes megvárni a terhesség előtt. A babának akkor sem lenne baja, ha pár héttel a tablettaszedés befejezése után foganna, viszont az esetleg rendszertelenül vagy nem jelentkező vérzések miatt ekkor nehezebb lehet kiszámítani a terhességi kort. 2-3 menses megvárása a saját hormonrendszer és méhnyálkahártya "magához térése" szempontjából valóban előnyös. A Cypromix összetételét tekintve nem új, azonos a Diane-35-tel. Speciális összetételű, mert az ösztrogénanalóg mellett nem sárgatesthormon-analógot, hanem férfihormon ellenes hatású vegyületet tartalmaz, emiatt a "valódi" fogamzásgátlóktól elsősorban nem is a hormonmennyiségben, hanem a hormonok minőségében tér el. Ösztrogéntartalama egyébként a jelenlegi legújabb készítmények jegtöbbjénél kissé magasabb, de a régi, közismerten magas hormontartalmú tablettáknál alacsonyabb.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-18 21:57:48; Megválaszolva: 2010. május 18., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: