• Egészségügyi kaparás után is csomós a vérzésem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Láttam többen is kérdezték erről a témáról,de jobb szeretném,ha én is kapnék választ!
        24 éves vagyok.Tavaly októberben kezdődött,mikor erős,csomós volt a vérzésem.A menzeszem több hétig tartott,egyik nap volt,
        másik nap nem.Kaptam gyógyszereket,mivel a nyálkahártyám vastag volt,és nem lökődött le.Nem javultam.Most 26-án megkapartak.Utána 1-2 napig volt pecsételő vérzés.Azthittem végre rendbe jöttem,de sajnos nem így történt.
        A kenetem P2-es lett,gyulladás nem található.A szövettanin kiderült hogy méhtest polypm van/volt:
        Megköszöném ha kifejtené bővebben mit is jelent a szövettani:)

        "Kisebb babnyi,nyákos darabos kaparék.Endocervicalis és endometrialis szövetrészletek egyaránt láthatók.
        Az endocervialis nyálkahártya foszlányokban kóros, elváltozás nincs.-->)ez hogy kóros az mit jelent?)
        Az endometrium közepesen sejtdús stromájában szabálytalanul elszórva, váltakozó alakú és nagyságú,
        proliferatios jellegű corpusmirigy átmetszetek vannak.Ezenkívűl több látótérben polypoid szövetrészletek azonosíthatók,
        melyek fibrovascularis stromájában,vastagfalú érátmetszetek és szabálytalanul elszórva
        ebdometrialis jellegű mirigyek azonosíthatók.Hyperplasia,atypia nincs.
        Rendezetlen proliferatív endometrium.Polypus corporis uteri."

        Erős folyásom volt,tegnap előtt megjött a menstruációm,és megint alhasi görcseim vannak,és megint erős csomós vérzésem van:((
        Félek hogy esetleg maradt még valami maradék?Miért érzem megint ugyanúgy magam?:((
        Gyulladásra vagy meddőségre gyanakszom már nemtudom mire gondoljak:(
        Csak kenetvétel volt, már szűrés,vizsgálat semmi nem volt :(
        Most kaptam rigevidon fogamzásgátló tablettát,hogy hátha beáll a menzeszem.
        Ez a gyógyszer milyen tud valamit mondani róla esetleg?
        Elmúlhat ettől ez az erős csomós vérzés?vagy lehetséges hogy a polip játszik szerepet?
        köszönöm előre is a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a méhtest polyp témában

        Tisztelt Kérdező!

        (Nekem úgy rémlik, már válaszoltam pár napja ugyanerre a kérdésre, de lehet, hogy csak terveztem.)

        A szövettan alapján jóindulatú méhnyálkahárty-polipja volt. A leletben szerintem vesszőhiba van ("az endocervicalis nyálkahártya foszlányokban kóros elváltozás nincs" lenne), különben a kóros jelzőt kifejtenék. Rosszindulatú folyamatra utaló jeleket pedig nem látott a patológus.

        Ha erősen görcsöl és vérzik, keresse fel orvosát, hogy egy komolyabb gyulladást kizárhasson.

        A Rigevidon etinilösztradiolt és levonorgesztrelt tartalmazó, 2. generációs fogamzásgátló, amely nem a legmodernebbek közül való, de orvosa nyilván jó indokkal választotta ezt Önnek.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-24 12:09:44; Megválaszolva: 2010. május 24., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: