• Egészségügyi kaparás után sem jöttem rendbe

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Láttam többen is kérdezték erről a témáról,de jobb szeretném,ha én is kapnék választ!
        24 éves vagyok.Tavaly októberben kezdődött,mikor erős,csomós volt a vérzésem.A menzeszem több hétig tartott,egyik nap volt,
        másik nap nem.Kaptam gyógyszereket,mivel a nyálkahártyám vastag volt,és nem lökődött le.Nem javultam.
        Most 26-án megkapartak.Utána 1-2 napig volt pecsételő vérzés.Azthittem végre rendbe jöttem,de sajnos nem így történt.
        A kenetem P2-es lett,gyulladás nem található.A szövettanin kiderült hogy méhtest polypm van/volt:
        Megköszöném ha kifejtené bővebben mit is jelent a szövettani:)

        "Kisebb babnyi,nyákos darabos kaparék.Endocervicalis és endometrialis szövetrészletek egyaránt láthatók.
        Az endocervialis nyálkahártya foszlányokban kóros, elváltozás nincs.-->)ez hogy kóros az mit jelent?)
        Az endometrium közepesen sejtdús stromájában szabálytalanul elszórva, váltakozó alakú és nagyságú,
        proliferatios jellegű corpusmirigy átmetszetek vannak.Ezenkíbűl több látótérben polypoid szövetrészletek azonosíthatók,
        melyek fibrovascularis stromájában,vastagfalú érátmetszetek és szabálytalanul elszórva
        ebdometrialis jellegű mirigyek azonosíthatók.Hyperplasia,atypia nincs.
        Rendezetlen proliferatív endometrium.Polypus corporis uteri."

        Erős folyásom volt,tegnap előtt megjött a menstruációm,és megint alhasi görcseim vanak,és megint erős csomós vérzésem van:((
        Félek hogy esetleg maradt még valami maradék?Miért érzem megint ugyanúgy magam?:((
        Most írt rigevidon fogamzásgátló tablettát,hogy hátha beáll a menzeszem.
        Ez a gyógyszer milyen tud valamit mondani róla esetleg?
        Elmúlhat ettől ez az erős csomós vérzés?vagy lehetséges hogy a polip játszik szerepet?
        köszönöm előre is a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a méhtest polyp témában

        Kedves Kérdező!

        A szövettani lelete alapján nagy aggodalomra nincs ok. A "kóros"-t tartalmazó 3. mondatban szinte biztos, hogy vesszőhiba van és a kóros után véletlen került be a vessző, valójában "kóros elváltozás nincs" lenne. Valóban kóros leletek esetében ugyanis a patológus mindig részletesen leírja, mit látott (mint lentebb, a méhtest polipnál is teszi). A polip vizsgálatánál rosszindulatú elfajulás jelét nem látták ("hyperplasia, atypia nincs"), jóindulatú elváltozásról van szó, amit remélhetőleg teljesen eltávolítottak a műtét során.

        A fájdalmas menses még esetleg a műtét óta eltelt rövid idő miatt is lehet, illetve magyarázhatja alkati adottság, melynek javulása valóban hormonális fogamzásgátló szedésétől várható. A Rigevidon nem a legújabb fogamzásgátló készítmény, de orvosának biztosan megvan az oka, amiért ezt választotta Önnek.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-18 06:14:20; Megválaszolva: 2010. május 18., 06:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: