• Lehetséges a késleltetés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Úr/Nő!

         

        17 éves lány vagyok, nem szedek fogamzásgátlót.A menstruációm még nem állt be teljesen.Valamikor hónapokig napra pontosan jön meg, viszont az is előfordul hogy több napot késik.

        Július 2. és 3. hetében nyaralni megyek, és jelenleg úgy tűnik hogy pont ebben az időszakban fogok menstruálni.Valahogy mindenképp el szeretném tolni, mert a programok miatt nagyon kellemetlen volna.Olvastam már sokféle módszert,de igazából egyiket sem tartottam hihetőnek.Fahéj, citromlé, vörösbor..például.

        Volt már nekem olyan problémám, hogy a menzeszem túl hosszúra nyúlott és Orgametril nevű tablettát kellett szednem.Erről a gyógyszerről én azt is tudom,hogy el lehet vele csúsztati a mentruációt, vagy esetleg el is nyomni.Erről szeretnék többet megtudni és esetleg valami tanácsot kapni, hogy hogyan lehetne a menzeszem megérkezésének időpontját körülbelül egy héttel későbbre vagy előrébbhozni.

        Kérem segítsenek!

        Köszönöm: A

         

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció eltolása témában

        Kedves A!

        A menses eltolása sárgatesthormon-analógokkal (Orgametril, Norcolut, Provera) lehetséges, optimálisan a várható menses előtt 2 héttel, de mindenképp legalább egy héttel kezdve a szedést. Ezek a hormonkészítmények vényre kaphatók, felírásukkor beszélje meg a nőgyógyásszal, pontosan hogyan szedje (általában napi 1 tabl., ha a vérzés előtt 2 héttel kezdi). A szedés előtt biztosan tudnia kell, hogy nem terhes (ha az egyelőre rendszertelen mensesek miatt biztosra akar menni, akár egy terhességi teszttel).

        A fahéj, citrom és vörösbor mensest eltoló hatását illetően alapvetően szkeptikus vagyok, a hormonális módszer mindenképpen biztosabban vezet eredményre.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-16 14:36:46; Megválaszolva: 2010. május 16., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: