• Mikor lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!

        Elnézést, hogy megint zavarok. Szeretném megkérdezni, hogy most ma veszem be az ötödik szem Yasminelle gyógyszert, és a kérdésem az lenne, hogy védve vagyok-e már? Előtte két hónapig qlairát szedtem, az előtt meg hat évig mercilont. A gyógyszerváltáskor nem tartottam szünetet, tehát a qlaira utolsó szemét amikor beszedtem, másnap már a yasminelle-t kezdtem el. Az előnedvtől védve vagyok? Meg amúgy is? (Tartok a gumitól)

        Az első yasminelle levél végén a szünetben meg fog jönni? Mert ha nem biztos, az átállás miatt, akkor nem izgulok majd.

        Még egy kérdés. Hallottam egy-két dolgot. Az tényleg igaz, hogy az abortusz meddőséget okoz? És az is meddőséget okoz, ha valaki menstruáció alatt szeretkezik?

        Hol lehet önt elérni?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Kérdező!

        1. Ha a leírt módon folyamatosan kedte szedni a Yasminelle-t, a fogamzásgátló kifejti peteérést gátló hatását, mindegy, hogy a spermium az "előnedvből" vagy az ejakulátumból jut a hüvelybe. Mivel az elmúlt hónapokban több gyógyszerváltása is történt, én biztosan használnék óvszert az első ciklusban, hátha nem mindig volt tökéletes a gyógyszerszedés. A "Tartok a gumitól" megjegyzést nem nagyon tudom hová tenni, hacsak nem allergiás az anyagára.

        2. Az abortusz általában nem okoz meddőséget, igen sok gyermek születik abortusz után fogant terhességből. Tény, hogy a művi terhességmegszakítás egyes korai vagy késői szövődményei okozhatnak meddőséget, ez azonban inkább a kivétel, mint a szabály.

        3. A menses alatti szex sem okoz általában meddőséget, inkább higiéniai okok miatt nem javasolt.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-16 18:52:34; Megválaszolva: 2010. május 16., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: