• 10 éve szedem a fogamzásgátlót...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr!
        Júliusban leszek 24éves. 14éves koromban jött meg az első menszeszem. 13napig tartott, nagyon erős volt, vérszegény is lettem. Édesanyámmal akkor elmentünk egy nőgyógyászhoz és felírt nekem valami tablettát (már nem emlékszem a nevére) amit 1hónapig kellett szednem, és mondta, hogy utána szedjek fogamzásgátlót, hogy beálljon a menstruációm. Meliane drazsét írt fel. Tehát lassan 10éve, hogy szedem ezt a tablettát. Egészen az utóbbi időkig nem is volt semmi gond, ám pár hónapja (lassan 1éve) a menstruációm 1. és 2. napján nagyon nagyon görcsöl a hasam. Cataflam-t szoktam rá bevenni. Ma mentem el egy nőgyógyászhoz (mert egyébként a háziorvosom szokta felírni a Meliane-t), mert elfogyott a gyógyszerem és nagyon megijesztett. Neki is elpanaszoltam gondjaimat és azt mondta, hogy hétfőn menjek vissza, megvizsgál, mert lehet összezsugorodott a méhem... Lehetséges ez??? Nem lehet, hogy csak hozzászokott a szervezetem a Meliane-hoz és csak váltanom kellene?
        Kérem nyugtasson meg, mert hétfőig megbolondulok!
        Várom mihamarabbi válaszát, melyet előre is köszönök!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruációs görcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Olyasmi, hogy a fogamzásgátlótól összezsugorodjon valakinek a méhe, nem fordul elő, valószínűleg valamit félreértett. Úgyhogy nyugodtan menjen a vizsgálatra. Ha a panaszok hátterében egyéb okot nem találnak, lehetséges, hogy orvosával együtt valóban úgy döntenek majd, hogy egy kicsit más hormonösszetételű fogamzásgátlót érdemes szednie.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-17 00:26:25; Megválaszolva: 2010. május 17., 00:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: