• Létezik vény nélkül kapható fogamzásgátló?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődni szeretnék hogy lehet-e vény nélkül kapni fogamzásgátló tablettát?

        Hallottam egy pharmatex nevű hüvelykúpról,de azt nem szeretném kipróbálni, csak ha nincs más. Ha nincs más, ezt mennyire ajánlanák? Megbízható?

        Vagy esetleg vényköteleshez milyen vizsgálatok szükségesek? Csak mert nincs TB-m, így félek vizsgálatokra járni.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Hormonális fogamzásgátló nem kapható vény nélkül, de ha kapható lenne, akkor sem javasolnám az orvosi vizsgálat nélküli elkezdését. A vizsgálat egy rutin nőgyógyászati vizsgálat rákszűréssel, a kismedence tapintásával és esetleg ultrahanggal, de ezeknél is fontosabb egy néhány perces beszélgetés a nőgyógyásszal az esetleg fennálló egyéb betegségekről, állapotokról, amelyek miatt esetleg nem szedhet hormonális fogamzásgátlót, illetve az Ön igényeiről, amelyek alapján a több tucat készítményből az Önnek legmegfelelőbb kiválasztható.

        A Pharmatex vény nélkül kapható, de nem hormonális készítmény. Spermiumölő vegyületet tartalmaz, a hüvelyben alkalmazható, hatékonysága a hormonális fogamzásgátlókénál jóval gyengébb.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-16 06:37:18; Megválaszolva: 2010. május 16., 06:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: