• Savas ph

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

        Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy vélhetően túl savas a hüvelyi ph-m. A barátom rendszeresen érez égető, maró érzést az együttlétek alkalmával és szinte biztos hogy én vagyok számára túlzottan savas. Kérdésem ön felé az lenne, hogyan tudnám lúgosítani a hüvelyemet, hogy ne okozzak fájdalmat a partneremnek. (fogamzásgátlót szedek, az óvszer a túlérzékenység miatt nem jöhet szóba) Úgy tudom, hogy a szódabikarbónás lenti öblögetés segít, de kissé szkeptikus vagyok. Nincs esetleg valami olyan termék, ami kifejezetten az ilyen jellegű problémára készült? Másik aggályom ezzel kapcsolatban az, hogy ezidáig sosem volt semmiféle fertőzésem, gombám, úgy tudom hogy ez a savas közegnek is nagyban köszönhető, a lúgosítás után nem nagyobb az esélye ennek?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyi Ph témában

        Kedves Kérdező!

        Valószínűtlennek tartom, hogy olyan savas volna a hüvelye, ami a párját marja. Esetleg a hüvely lehet túl száraz (ezen síkosító segíthet), illetve megnézetném, nincs-e a partnerének valamilyen nemi szervi gyulladása, ami érzékenyebbé teszi a péniszét. A lúgosítást nem javaslom, szinte biztosan hüvelygyulladáshoz vezetne, utána nehéz lenne ismét helyreállítani a normál hüvelyi flórát. Ha a hüvely normál pH-jával kapcsolatban mégis kétségei vannak, nem túl gyakori intim mosakodás pl. Lactaciddal segíthet.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-24 09:15:55; Megválaszolva: 2010. május 24., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: