• Évek óta tartó probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Évek óta hüvelyi folyással küzdök,rendszeresen járok nőgyógyászhoz,de nem tudnak rájönni ,hogy mi okozza. Az utóbbi 3 évben ez egyre rosszabb,fehéres folyás,égő érzéssel társulva. 6 évig szedtem fogamzásgátlót,most abba hagytam ,hátha az is közre játszik.Minimálisan csökkent a váladék mennyisége,de a probléma ugyanugy fenáll. Használtam már többféle baciölő hüvelykupot,antibiotikumot,illetve hüvelyflóra visszaállitó kupokat is. Azzal is problémám van,hogy ha tejsavas hüvelyöblitést végzek,néhány óra mulva égő érzésem lesz a hüvelyemben. Kétszer 4 hónapig csináltam candida diétát(a lehető legszigorubban,szedtem mellette még vitamint,probiotikumot,illetve ittam ezüstkolloidot,de semmi javulás nem mutatkozott. Kérem Tisztelt Doktor Nő,segitsen,mert nagyon kellemetlen igy élni! Üdvözlettel : Vacak333

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyi folyás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Első lépésként javaslok egy újabb nőgyógyászati vizsgálatot és tenyésztésre mintavételt. Az égő érzés a tejsavas hüvelyöblítésnél irritációra utal. Pár hétig ne használjon semmit és kerülje a külső nemi szerveknél az irritáló hatású tisztálkodási szappanokat, krémeket. A sok antibiotikum és helyi fertőtlenítő teljesen felborította a normál flórát. A tenyésztés levétele előtt lényeges, hogy ne használjon semmilyen fertőtlenítést, vagy antibiotikumot mivel befolyásolja a tenyésztés eredményét.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-16 17:53:05; Megválaszolva: 2010. május 16., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: