• Hüvely gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jonapot Kedves Doktornő...Avval a problémával fordulnék önhöz,hogy tavaly volt egy Ureaplasma baktériumom és kaptam rá gyogyszert és a párom is ugyan azt és állitolag elis mult,mert késöbb meg nézettem megint és igaz meg maradt egy nyulos folyásom de csak akkor jelentkezett mikor megakkart jönni,vagy mikor peteérésem volt.És most megint elöjött egy olyan hogy felvagyok puffadva a hasam alja is és fáj is a hasam alja.Voltam nögyogyásznál és leis vették a kenetett de még eredményt várom.De elküldtek vérvételre és ott állitollag minden rendben volt a süllyedés azt jelenti hogy van e gyulladásom ugye?Mert 3-20mm ben nézik és nekem 3lett,ez most jo Doktornő?Háziorvosom mondta,hogy mennem kellett volna ultrahangra oda volt irva a papiromra.Erre ma mentem vissza a nögyogyászhoz és mondtam neki és nem foglalkozott vele,még mondta is hogy mit akkarok én mert a lelletek jok.Irt fel nekem suplint meg a páromnak is meg még nekem Klion hüvely kupot.Mert azt mondta,hogy hüvely gyulladásom van.De most megse vizsgált.Házi orvosom elküldött hasi ultrahangra mert nagyon felvagyok puffadva,oda csak sajnos jövöhonap végére kaptam idöpontott.Ott is kiderülhet ha bajom van?Vagy ott nem azt nézik? Ja meg elkeztem szedni az elevitett már 2hete és most nemtudom hogy lehet e ha gyogyszert szedek,suplint???vagy addig hagyam abba?Mégegyet szeretnék megkérdezni ha ez nekem elmulik szeretnék elmenni mendöségi vizsgálatra mert már félek hogy mendő vagyok mert tavaly ota sokat szenvedek ettöl,a gyulladásoktol.Mien vizsgálatokon kell végig mennem?Kösszönöm ellöre is a vállaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi puffadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A normális süllyedés nem zárja ki a gyulladást. Az elkezdett antibiotikus kezelést fejezze be. A kórokozó kimutatása a legjobb és legpontosabb módszer, így erről a kenet fog dönteni. A hasi puffadásnak számtalan oka lehet, ennek egyik foontos része a nőgyógyászati-kismedencei gyulladás. Ennek kezelése mellett figyeljen oda a táplálkozásra, az elégséges folyadékfogyasztásra. egyen több növényi rostot és fogyasszon pro- és prebiotikumot. Az ultrahang vizsgálat szerpe a puffadás okának kiderítésében nem döntő, hiszen sokkal gyakrabban funkcionális zavar az ok, mint szervi eltérés. Amennyiben gyermeket szeretnének előtte történjen nőgyógyászati szakvizsgálat. A meddőség gyanúja esetén, azaz több hónapi sikertelen próbálkozás indokolja az invazívabb vizsgálatokat.



        Kérdés: 2010-05-16 18:44:06; Megválaszolva: 2010. május 16., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: