• IR, mesterséges megtermékenyités

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.  Dr Nő / Dr Úr

         3 évvel ezelött spontán nagyon gyorsan teherbeestem. sajnos a terhesség méhenkívüli volt. Aztán több hónapi próbálkozás nem sikerült ismét teherbeesnem. Voltam több vizsgálaton , pajzsmiriggyel megműtöttek, és időközben kiderült, hogy a másik petevezetőm sem átjárható.

        Jelenleg két sikertelen beültetésen vagyok túl. Most próbálok további vizsgálatokat is elvégezetetni, hogy minden olyan tényezőt kiszürjek a harmadik beültetés elött. Voltam immunológusnál ( antifoszforlipid szindrómát  ( primer ) gyanuját állapított meg az  első vérvétel, aszpirint szedek most várom a három hónap utáni konrolk vizsgálat eredményét )

        Olvastam több helyen is, hogy esteleg az IR is meggátolhatja  a megtapadást. Kértem a körzeti orvosomtól egy beutalót aki  terheléses cukrovizsgálatra adott  (OGTT jelzés  van  a beutalón

        Kérdéseim a követekezők lennének.

        - érdemes-e valóban az IR vizsgálatot megcsináltatni ?

        - a kapott beutalóval megtudom csináltatni a vizsgálatot vagy a két vizsgálat teljesen más és egy szakorvoshoz kell fordulnom beutalóért ?  

        - meg kell a várnom  az antifoszforlipid szindróma gyanuja miatt a második vérvétel ereményét vagy elkezhetem a haramadik beültetést. ?

        Válaszát előre is nagyon köszönöm

        Üdvözlettel:

        H

        WEBBeteg szakértő válasza a antifoszfolipid, petevezeték elzáródás témában

        Kedves H!
        Az antifoszfolipid betegség sajnos lehet súlyos is, tehát azt mindneképpen ki kell vizsgálni, mert az bizony nagy akadálya lehet a terhességnek. Az IR-nél mire gondol? Mert fogalmam sincs, hogy minek a rövidítése az. Infrared? Az biztos nem.
        Szóval éppen inkább várnék a beültetéssel, hogy vizsgálják ki teljesen az autoimmun betegségeket, és utána essen neki a harmadik beültetésnek. Talán így lenne a legjobb. Sok sikert a babaprogramhoz!
        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        Kérdés: 2010-05-17 12:12:03; Megválaszolva: 2010. május 17., 12:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: