• Menstruáció - bélgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Én egy olyan problémával fordulok önhöz, hogy február elején elkezdtem újra szedni a fogamzásgátlómat (yadine-t), és innentől kezdve hasmenés következett be nálam rendszeresen. Laktóz érzékeny vagyok, és ebben a gyógyszerben van laktóz-monohidrát azt gondoltam,igy abba hagytam a gyógyszerem szedését. Azóta fent áll a hasmenés még mindig,- bal oldalon alhasi fájdalmaim, görcseim is előfordulnak - már nem csak tejtermékeknél hanem mindennél. Nem régiben voltam belgyógyászaton most vastagbél tükrözést és vékonybél MR vizsgálatra jegyeztek elő. Viszont 2 hónapja késik a menstruációm és nagyon rövid ideig tart, szinte csak pöttyök vannak. Csináltam terhességi tesztet, negatívot mutatott, újabban a szemérem ajkam bevörösödött. Az lenne a kérdésem, hogy a menstruációm kimaradását a beleim gyulladása okozhatja vagy van okom azt hinni hogy terhes vagyok? Mit tegyek ebben az esetben? Hova forduljak? Előre is nagyon köszönöm a segítségét! Szabina

        WEBBeteg szakértő válasza a rendellenes menstruáció témában

        Kedves Szabina!

        Olyan előfordulhat, hogy egy hosszabb ideig tartó, vagy rövidebb, súlyosabb betegség a szervezetet annyira megterheli, hogy a menstruáció csökken, vagy kimarad. Jó lenne egy nőgyógyászati vizsgálat is, hogy lássák, van.e kóros, illetve ilyen hosszú idei tartó hasmenés miatt széklettenyésztést is kellene csinálni.

        A vörösség lehetséges, hogy gombás fertőzés jele, ami vizsgálaton egyértelműen kiderül, és megfelelő gyógyszerrel hamar javulni fog.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-11 17:36:05; Megválaszolva: 2010. május 11., 17:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: