• Sárgatest elégtelenség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Hölgy

        36 éves múltam,és van egy 2 éves lányom,aki segítséggel fogant,oviláció indukcióval 4 hónapi kezelés után.Clostilbegit-Utrogestan oral kombinációval 2x1 szem.Pár hónapja próbálkozunk kistestvérrel,szinténa fent említett clostilbegittel de most 3x1 szemmel utrogestan nélkül.Ébredési hőt mérek hónapok óta,és 2 hónapja menzeszt meglőző  napon barnás folyást tapasztalok.Ez tudtommal sárgatest elégtelenségre utal.Az ovulációk minden hónapban uh-ellenőrizve vannak23-25 mm ovárium,12-14mm nyálkahártya,és sikeres tüszőrepedés.Az orvosom nem gyanakszik petevezeték elzáródásra mert nemrég szültem és semmi felfázás vagy betegségem nem volt.A ciklusom 31 napos 17-18.napi peteéréssel 13napos lut.szakkal 5-6napos mensessel.Kértem vérvizsgálatot ami a lut.szakasz sárgatest értékét mutatja,de mindíg lerázott bár nem értem miért.Az volna a kérdésem,hogy ilyen ciklushosszal melyik napon kell levetetnem vért,és miket kell nézetni pontosan hogy a st elégtelenségről képet kapjak.Olyan körzeti nőgyógyászunk van aki csak akkor csinál valamit ha a beteg elég erőszakos és határozottan megmondja mit szeretne.Lehetőleg papíron a kezébe adva,ezért kérdezem ,hogy pontosan mi történjen,hogy így adjam tovább.Kérem segítsen mert kezdek elkenődni,37 évesen már ketyeg.köszönettel

        Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a teherbeesés témában

        Kedves Timea!

        Amit ilyenkor megnézethet, az a peteérést követő 7 napon a progeszteron szintje. Érdmes lenne Utrogestannal pótolni ismét attól függetlenül, hogy mióta próbálkoznak, hiszen ahol stimulálni kell, nem árt a progeszteron pótlás. Lehet 2x2 Utrogestan hüvelygolyót kezdeni a ciklus második felében.

        Ha 6 hónap alatt nem sikerül a stimulációval a teherbeesés, akkor érdmes elmennie egy meddőségi szakrendelésre, ahol elkezdhetik a további kivizsgálást.

         


        Kérdés: 2010-05-11 17:28:03; Megválaszolva: 2010. május 11., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: