• Ureaplasma fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! 29 éves vagyok és néhány hete ureaplasma fertőzést diagnosztizáltak nálam, amelyre Dyocsyciclin 100-as gyógyszert írtak fel, melyet 4 hétig kell szednem. Ugyan a páromnak is felírtak egy hasonló preventív gyógyszeres kúrát, de mivel az ő tesztje negatív lett úgy döntöttünk amíg nem jár le a számomra előírt kúra, nem élünk szexuális életet és így őt megkíméljük a gyógyszeres kezeléstől, ugyanis eléggé érzékeny a szervezete. Ma van a kezelés 20. napja és ma ugyan együtt voltunk, azonban természetesen védekeztünk, de orálisan is érintkeztünk óvszer nélkül. Utánanéztem a dolognak és úgy tudom a fertőzés veszélye így is fennállhat. Az lenne a kérdésem, hogy a kezelés ezen stádiumában ebben az esetben mekkora az esetleges fertőzés valószínűsége? Valamint amennyiben esetleg a feleségem is elkapja a fertőzést az az anyatejen keresztül jelenthet-e veszélyt a hét hónapos kislányunkra? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ureaplasma témában

        Mivel az Ureaplasma egy olyan baci, ami ugyan súlyos betegésget nem okoz, de bizony sok kellemetlen hólyag panaszt és csípő vizeleést, meg visszatérő hólyaghurutot panaszt tud okozni és a Doxycyclin gyóygszer egyáltalán nem nevezhető a drága gyóygszerek közé én akkor is kezeltetném a párját, ha éppen nem élnek szexuális életet és éppen nem lehet kimutatni a fertőzést. Mivel ha akár egy baci is túlél a barátjában akkor bizony magának újre fertőzése lehet. Tehát én inkább a kétszeres kezelés, mint az önmegtartóztatást szoktam javasolni. Gyógyulást!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-13 10:53:42; Megválaszolva: 2010. május 13., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr! 3 hónapja HPV 16-os fertőzést mutattak ki nálam. A lelet P2 és Cin 1 lett, prokeratózissal. Azóta isoprinozint szedek. Ez mellett 3 hete találtak egy 45*55 -ös dermoid cystát a jobb petefészkemen. Kérdésem az...
        Tisztelt Doktorúr! A problémám az, hogy kb. 5-6 nappal a várt menstruációm előtt barnás folyás jelentkezett, ami a rendes menstruációig fenn is állt. Ez a barnázás nem minden menstruáció előtt jelentkezik, de párszor már tapasztaltam....
        Tisztelt Doktor úr! Mennyire biztonságos az hogy a fogamzásgátló mellett barnás folyásom van néha a folyásomban kis piros maszat látható és melleim érzékenyek?! Amikor együtt vagyunk a parommal van hogy fáj az aktus, bár nem sokszor tudunk...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ultrahang eredményem: Jobb oldalt ov. állományban egy 28×38 mm homogén folyadékkal telt képlet. Bal oldali ov-ban 50x33mm vegyes echoszerkezetű képlet. Douglasban folyadék nincs. CA125: 22 Uterus corp. merete:48...
        Kedves Doktor Úr! Mirabella 75g/30g fogamzásgátló tablettát szedek. A mai napon sajnos kettőt vettem be (azt hittem, hogy elfelejtettem tegnap bevenni, de utána számoltam és rossz nappal kezdtem el szedni..) A kérdésem, hogy ilyenkor mi a...
        Tisztelt doktor úr/doktornő! Voltam nőgyógyászati vizsgálaton nem rég, első alkalommal petevezető gyulladást mondott. Kaptam antibiotikumot és hüvelytablettát. Második alkalommal ugyanazokkal a panaszokkal mentem vissza, de ekkor nem látott...
        Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni Öntől, hogy milyen fogamzásgátlási módszert javasol. Eddig már 3 éve folyamatosan a Rezia hormontablettát szedem és azóta szinte eltűnt a libidóm, és ez a kapcsolatomat is megviseli. Esetleg...
        Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászaton megállapították, hogy méhnyak gyulladásom van. A következő gyógyszereket kaptam: Sumamed 500mg 3 napig napi 1, majd 3 nap szünet után újból. Apranax 500mg 2x1 Az apranaxban 30db tabletta van, így ezt...
        Kedves Dr! Mai napon voltam rákszűrésen.4,5 hónapja császármetszéssel szültem. A Hüvelyi uh-n ez szerepel: Norm. nagyságú előrehajló méh. Endometrium: 4mm A petefészkek irányában kóros nem látható. Douglasban minimális szabad hasűri...
        Tisztelt Doktor Ur! Elsokent kerdeznem, hogy mitol keletkezhet a "cervixben 32x28 mm-es haematoma."? Mar masodszorra alakult ki a konizacioim utan. A masodik venas narkozisban vegzett cervix dilatatio utan az orvosom elmondta, hogy szondaval atjarhato volt a...