• Ureaplasma fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! 29 éves vagyok és néhány hete ureaplasma fertőzést diagnosztizáltak nálam, amelyre Dyocsyciclin 100-as gyógyszert írtak fel, melyet 4 hétig kell szednem. Ugyan a páromnak is felírtak egy hasonló preventív gyógyszeres kúrát, de mivel az ő tesztje negatív lett úgy döntöttünk amíg nem jár le a számomra előírt kúra, nem élünk szexuális életet és így őt megkíméljük a gyógyszeres kezeléstől, ugyanis eléggé érzékeny a szervezete. Ma van a kezelés 20. napja és ma ugyan együtt voltunk, azonban természetesen védekeztünk, de orálisan is érintkeztünk óvszer nélkül. Utánanéztem a dolognak és úgy tudom a fertőzés veszélye így is fennállhat. Az lenne a kérdésem, hogy a kezelés ezen stádiumában ebben az esetben mekkora az esetleges fertőzés valószínűsége? Valamint amennyiben esetleg a feleségem is elkapja a fertőzést az az anyatejen keresztül jelenthet-e veszélyt a hét hónapos kislányunkra? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ureaplasma témában

        Mivel az Ureaplasma egy olyan baci, ami ugyan súlyos betegésget nem okoz, de bizony sok kellemetlen hólyag panaszt és csípő vizeleést, meg visszatérő hólyaghurutot panaszt tud okozni és a Doxycyclin gyóygszer egyáltalán nem nevezhető a drága gyóygszerek közé én akkor is kezeltetném a párját, ha éppen nem élnek szexuális életet és éppen nem lehet kimutatni a fertőzést. Mivel ha akár egy baci is túlél a barátjában akkor bizony magának újre fertőzése lehet. Tehát én inkább a kétszeres kezelés, mint az önmegtartóztatást szoktam javasolni. Gyógyulást!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-05-13 10:53:42; Megválaszolva: 2010. május 13., 10:53

        Tudjon meg többet: ureaplasma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mikroszkóposan HE festés után vérváladék mellert endocervicallis nyálkahártya részletek láthatók ahól a felszini hámmal kapcsolatban reserv-sejtes hyperplasia több szakaszon laphám metaplasia jelei észlelhetők! Mindezek mellett változó...
        Tisztelt Doktor Úr! lányom hasi ultrahang leletét kérném, hogy doktor úr megmagyarázza, nekünk. Mit jelent a veséről írtak, veseköve van? Mit jelent a petefészekről leírtak, cisztája van vagy valami még roszzabb? Nagyon ijesztőek ezek a...
        Tisztelt Hölgyem! 9 éve Novynette fogamzásgátló tablettát szedek. Újra van párkapcsolatom és a hétvégi együttlétek után, hétfő óta minden reggel kisebb rózsaszín vérzést tapasztalok. Miután beszedem a tablettát, elmúlik. Ebben a...
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Clostilbegyt tablettát kell szednem, továbbá IR gyanú miatt cukorterheléses vizsgálatra fogok menni. A Clostilbegyt tabletta befolyásolhatja a cukorterhelés eredményét? Szükséges szünetet tartani a...