• Ureaplasma fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! 29 éves vagyok és néhány hete ureaplasma fertőzést diagnosztizáltak nálam, amelyre Dyocsyciclin 100-as gyógyszert írtak fel, melyet 4 hétig kell szednem. Ugyan a páromnak is felírtak egy hasonló preventív gyógyszeres kúrát, de mivel az ő tesztje negatív lett úgy döntöttünk amíg nem jár le a számomra előírt kúra, nem élünk szexuális életet és így őt megkíméljük a gyógyszeres kezeléstől, ugyanis eléggé érzékeny a szervezete. Ma van a kezelés 20. napja és ma ugyan együtt voltunk, azonban természetesen védekeztünk, de orálisan is érintkeztünk óvszer nélkül. Utánanéztem a dolognak és úgy tudom a fertőzés veszélye így is fennállhat. Az lenne a kérdésem, hogy a kezelés ezen stádiumában ebben az esetben mekkora az esetleges fertőzés valószínűsége? Valamint amennyiben esetleg a feleségem is elkapja a fertőzést az az anyatejen keresztül jelenthet-e veszélyt a hét hónapos kislányunkra? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ureaplasma témában

        Mivel az Ureaplasma egy olyan baci, ami ugyan súlyos betegésget nem okoz, de bizony sok kellemetlen hólyag panaszt és csípő vizeleést, meg visszatérő hólyaghurutot panaszt tud okozni és a Doxycyclin gyóygszer egyáltalán nem nevezhető a drága gyóygszerek közé én akkor is kezeltetném a párját, ha éppen nem élnek szexuális életet és éppen nem lehet kimutatni a fertőzést. Mivel ha akár egy baci is túlél a barátjában akkor bizony magának újre fertőzése lehet. Tehát én inkább a kétszeres kezelés, mint az önmegtartóztatást szoktam javasolni. Gyógyulást!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-13 10:53:42; Megválaszolva: 2010. május 13., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr Frakcionált curetten ,és méhpolip eltávolításán vagyok túl.A záró jelentésemben szerepel,, A műtét során a szondahossz 10 cm volt és nagyobb , tágult méhüreget észleltünk ,, . a zárójelentés elején felvételi...
        1 éve új párkapcsolat, előtte sose volt probléma. Utóbbi 1 évben együttlétek után felfázásszerű tünetek (csípő vizelet stb.). Orvos mindig adott rá antibiotikumot, elmúlt. Közben rákszűrés stb nem mutatott problémát. 2017 december...
        A párommal hevesen szeretkeztünk. Márnap égő fájdalmat éreztem a nemiszervenen, megnéztem tükörrel a kisajkak mentén vágás szerű sérülés látható. Kellemetlen égő érzésem van járáskor, ha leülök ha fekszek. Pisiléskor nagyon...
        Tisztelt Doktor Úr! 4 napja voltam együtt egy 18 éves lánnyal, aki előttem elég sok sráccal volt együtt. Védekeztünk, de egy alkalommal lehúzta a gumit, amit én észre vettem szerencsére még behatolás előtt az utolsó pillanatban. A nemi...
        Tisztelt Dr. Szalóczy Péter! Édesanyám 63 éves, egy hónapja egészségügyi kaparáson, küreten esett át. A beavatkozás előtt is sokat vérzett, hüvelyi folyása volt április óta, rákszűrésen vett részt. Ott nem találtak semmilyen eltérő...
        Tisztelt Doktor Úr! A terhességem a 19.héten megszakadt. Minden tünet nélkül kinyílt a méhszáj és a magzatburok a hüvelybe boltosult. Azon a héten voltam kedden ultrahangon, még semmi baj nem volt,pénteken már a korházban vizsgáltak kevés...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Néhány hónapja nőgyógyászati (ultrahang) vizsgálaton a vizsgáló orvos egy 80x50 mm-es subserosus myoma göböt talált az uterus mellső falában. Először háromhónapos gyógyszerkúrát javasolt, sajnos az nem...
        Julius 11én jönne meg a menstruációm. És pont aznap utaznánk. Szeretném eltolni 1 héttel. A nőgyógyász írt fel Norcolutot mivel nem szedek fogamzásgátlót, éa azt mondta kezdjem el szedni juni30-án 10 napig 2x1 tablettát. De ahogy.olvasom...
        Üdvözlöm! Nekem olyan problémám van, hogy menzesz előtt van hogy már 2 héttel előtte beütnek a PMS tüneteim. Azok közül is a mellfájdalom a legrosszabb. Na már most ez elég zavaró hiszen így 1 hónapban maximum 2 hét nyugtom van . Előző...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Állandó hüvelygyulladásom van.30éves vagyok,még nem szültem.Az egész úgy kezdődött hogy decemberbe antibiotikumot kellett szednem,folyás jelentkezett.Hüvelygyulladást állapitottak meg,macmirorort használtam nem...