• Ureaplasma fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! 29 éves vagyok és néhány hete ureaplasma fertőzést diagnosztizáltak nálam, amelyre Dyocsyciclin 100-as gyógyszert írtak fel, melyet 4 hétig kell szednem. Ugyan a páromnak is felírtak egy hasonló preventív gyógyszeres kúrát, de mivel az ő tesztje negatív lett úgy döntöttünk amíg nem jár le a számomra előírt kúra, nem élünk szexuális életet és így őt megkíméljük a gyógyszeres kezeléstől, ugyanis eléggé érzékeny a szervezete. Ma van a kezelés 20. napja és ma ugyan együtt voltunk, azonban természetesen védekeztünk, de orálisan is érintkeztünk óvszer nélkül. Utánanéztem a dolognak és úgy tudom a fertőzés veszélye így is fennállhat. Az lenne a kérdésem, hogy a kezelés ezen stádiumában ebben az esetben mekkora az esetleges fertőzés valószínűsége? Valamint amennyiben esetleg a feleségem is elkapja a fertőzést az az anyatejen keresztül jelenthet-e veszélyt a hét hónapos kislányunkra? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ureaplasma témában

        Mivel az Ureaplasma egy olyan baci, ami ugyan súlyos betegésget nem okoz, de bizony sok kellemetlen hólyag panaszt és csípő vizeleést, meg visszatérő hólyaghurutot panaszt tud okozni és a Doxycyclin gyóygszer egyáltalán nem nevezhető a drága gyóygszerek közé én akkor is kezeltetném a párját, ha éppen nem élnek szexuális életet és éppen nem lehet kimutatni a fertőzést. Mivel ha akár egy baci is túlél a barátjában akkor bizony magának újre fertőzése lehet. Tehát én inkább a kétszeres kezelés, mint az önmegtartóztatást szoktam javasolni. Gyógyulást!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-13 10:53:42; Megválaszolva: 2010. május 13., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során az alábbiakat állapítottak meg:kolp.a portio felszínén 12 ill.2-3 óra irányában flat condyloma gyanús plakkok.Ecetsav neg.Cytologia P2,nyakcsatornabol lencsenyi hyperaemias felszínű Polyszi...
        Üdvözlöm! 24 éves vagyok és már régóta van egy fertőzésem. Volt hüvelykenet vételem és nem találtak se gombát se baktériumot. Valami mégis tüneteket okoz. Viszket a külső szeméremtestem a hüvelybemenet és a hüvelyem is. Folyásom...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már több, mint fél éve szedem az Altforalle nezetű fogamzás gátlót, ami mellett rendszeres nemi életet élek partneremmel. Eddig mindig pontosan megjött a megvonásos vérzésem, de most valamiért kimarad. Aggódom, mert...