• Ureaplasma fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! 29 éves vagyok és néhány hete ureaplasma fertőzést diagnosztizáltak nálam, amelyre Dyocsyciclin 100-as gyógyszert írtak fel, melyet 4 hétig kell szednem. Ugyan a páromnak is felírtak egy hasonló preventív gyógyszeres kúrát, de mivel az ő tesztje negatív lett úgy döntöttünk amíg nem jár le a számomra előírt kúra, nem élünk szexuális életet és így őt megkíméljük a gyógyszeres kezeléstől, ugyanis eléggé érzékeny a szervezete. Ma van a kezelés 20. napja és ma ugyan együtt voltunk, azonban természetesen védekeztünk, de orálisan is érintkeztünk óvszer nélkül. Utánanéztem a dolognak és úgy tudom a fertőzés veszélye így is fennállhat. Az lenne a kérdésem, hogy a kezelés ezen stádiumában ebben az esetben mekkora az esetleges fertőzés valószínűsége? Valamint amennyiben esetleg a feleségem is elkapja a fertőzést az az anyatejen keresztül jelenthet-e veszélyt a hét hónapos kislányunkra? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ureaplasma témában

        Mivel az Ureaplasma egy olyan baci, ami ugyan súlyos betegésget nem okoz, de bizony sok kellemetlen hólyag panaszt és csípő vizeleést, meg visszatérő hólyaghurutot panaszt tud okozni és a Doxycyclin gyóygszer egyáltalán nem nevezhető a drága gyóygszerek közé én akkor is kezeltetném a párját, ha éppen nem élnek szexuális életet és éppen nem lehet kimutatni a fertőzést. Mivel ha akár egy baci is túlél a barátjában akkor bizony magának újre fertőzése lehet. Tehát én inkább a kétszeres kezelés, mint az önmegtartóztatást szoktam javasolni. Gyógyulást!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-13 10:53:42; Megválaszolva: 2010. május 13., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Páromnak vannak a nemi szervén szemölcsök, még pár éve volt orvosnál, de nem tudta megmondani neki, hogy pontosan mitől van, azt mondta, hogy lehet HPV. Rám nézve jelenthet valami veszélyt, problémát? Ecsetelővel szokta...
        Tisztelt Doktor Úr! Október 30.-án kacsconisátióm volt Cyto2xP3 H-SIL CINIII (HPV16) eredményem miatt. A műtét hetén nem volt vérzésem, enyhe görcsölést, némi barna folyást észleltem. Fogamzásgátlót szedek és a legutóbbi levél utolsó...
        Kedves Dortornő/úr! Végső elkeseredésemben írok Önnek! 1 éve a jobboldali petefészkem környékén égő-feszülő fájdalmam van. (Nem mélyen jelentkezik a fájdalom hanem 1 adott pontban, a testem elülsőbb részénél) Ha a párommal együtt...
        Tisztelt Doktor Úr Petefészek ciszta miatt kezelőorvosom CT vizsgálatra küldött.CA125 66,4 volt.A Ct eredményről szeretnék egy véleményt kérni addig mig újra találkozok a kezelőorvosommal.Csak a véleményben foglaltak a többi rendben...
        Tisztelt Doktor Nő! Egyik napról a másikra észrevettem, hogy a külső nemiszerven, pontosabban a húgycső nyílásához közel egy puha “dudor, csomó” jelentkezett. Kinézetre egy pattanásra tudnám hasonlítani, piros, a teteje fehér színű....
        Tisztelt Dr Úr! 32 éves vagyok és már van egy gyermekem, aki bő fél év után jött össze természetes úton. Most 2,5 éves. Szeretnénk kistesót, de nem sikerül. Voltam már áprilisban is vérvételen, ami eredményei jók lettek. A nőgyógyász...
        Üdvözlöm ! A problémám 5 hónapja kezdődött , sajnos minden menstruációm nem normális azóta. Darabos , sűrű alvadt vér jön ki , erős migrénes fejfájással ,és már az is elődordul hogy 2 hét után újra megjön ! Ultrahang vizsgálat...
        Jo estét doktorur!most voltam rakszuresen p2 gyulladast irt es egyebnel fel volt tüntetve metaplasia ez rosszat jelent tenyleg ebbol kialakulhat rak?nagyon meg vagyok ijedve doktorur azt momdta p2 minden ok de itt nem ezt olvasom metaplasiarol fel ev mulva...
        35 éves lány vagyok.2016 június közepén műtöttek. A szövettan eredménye hyperplasia endrimetriit állapított meg. Kaptam Proverát de nem használt. Azt mondta az orvosom,hogy akkor lehet megint műteni kell. Miután elfogyott a gyógyszer nem...
        Jó napot kívánok! Olyan kérdésem lenne, hogy engem 2017.11.08-án műtöttek endo-val.. És tegnap már haza is engedtek a kórhazbol.. Kaptam egy hormon tartalmú gyógyszert aminek a neve: Visanne 2mg-os Azt szeretném megkérdezni hogy mikor szabad...