• Krónikus kismedencei fájdalom 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Farkas Ágnes!

        Nagyon köszönöm a részletes válaszát. A kérdéseire a válaszaim: nem volt semmilyen fájdalom a nőgyógyászati vizsgálat során.

        A kenetvizsgálat csak a betegség kezdetén mutatott ki fertőzést, utána már nem.
        A tenyésztés sem. Azt írta, hogy az elhúzódó fertőzés hasi összenövéseket is okozat. Én viszont nem a hasamban, hanem a hüvelyfalamban vagy azon a területen érzek fájdalmat. Ott is összenőhetett esetleg valami? A hüvelyi és a hasi ultrahang nem mutatott semmit sem. Ha tegyük fel összenőtt valami, az hogyan mutatható ki és hogyan kezelhető?

        Írta, hogy akár bélgyulladás is lehet. 2 éve refluxom van, így emiatt keményebb a székletem. De más emésztési panaszom jelenleg nincs, és nem a beleknél érzem a fájdalmat. Nem véres a székletem, és székletelés közben nem érzek fájdalmat. Az idegeskedés miatt a hüvelyfájdalomból adódóan az emésztésem egy ideig nagyon problémás volt, étvágyam sem volt. Ekkor voltam gasztroenterológusnál, de akkor az orvos nem javasolt tükrözést, helyette mozgást, nyugalmat és egy egyszerű diétát javasolt (a diéta: ne egyek túl meleget, túl hideget, túl fűszereset). Azóta már a Rowatinexnek köszönhetően valamivel kisebb a hüvelyfájdalom, így picit megnyugodtam, az evésem is jobb lett, és az emésztési panaszaim is rendeződtek annyira, amennyire a bekezdés elején leírtam. Így is lehet bélgyulladásról szó? Annak milyen tünetei vannak?

        Az endometriózist  eddig sem az SZTK-ban, sem a Sote Nőgyógyászati Klinikán nem észlelték. De nem is említették, hogy ezt is vizsgálnák. Gondoltam rá, hogy elmegyek egy specialistához ezzel kapcsolatban. A menzeszekkor nem nagyobbak a fájdalmaim, ez nem zárhatja ki az endometriózist? Igen, 30 éves vagyok, nem voltam még terhes, de később majd szeretnék gyereket. Abortuszom, hasi műtétem nem volt.

        Sajnos sorra azt hallottam az orvosoktól ezzel a problémámmal kapcsolatban, hogy ez pszichés, nem tudnak mit csinálni. Így nagyon szükségem lenne egy olyan doktorra, aki tényleg próbál segíteni. Az első válaszából nagyon jól esett, hogy láttam, hogy végig gondolta a problémám, és próbál segíteni.

        Az Apranaxos tanácsot is köszönöm.

        Üdvözlettel,

        Caroline30

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Caroline!

        A hüvelyfájdalom nem utal összenövésre, ami szóba jön, hogy a normál flóra nem állt helyre, és gyulladás még mindig van. A leírása alpján a bélgyulladás is kizárható.

        Az, hogy menseskor nem kifejezetten nagyobbak a fájdalmak még nem zárja ki az endometriosist, erre egy CA-125 vérvétel jó lenne, ha emelkedett az érték, akkor a krónikus gyulladás is szóba jön.

        Én a Debreceni Klinikán, és a Kazincbarcikai Kórházban dolgozom, ha gondolja írjon vissza, hátha tudok segíteni. A vérvételt érdemes lenne megcsináltatnia, ha sikerül, és próbálja meg a gyógyszert is, hátha csökkennek a panaszok.

         


        Kérdés: 2010-05-10 10:48:14; Megválaszolva: 2010. május 10., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó