• Premens

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor-Nő!!! Azért fordulok Önhöz,mert már kaptam kielégitő válasz,igy remélem most is így lesz:) Problémám a következő,Nagyon nehezen bírom a premens időszakot,32 éves egy gyermekes anyja vagyok,mindig nagyon erős volt a vérzésem ezért elkeztdem szedni vagy 2 éve fogamzásgátlót,hogy könnyebb legyen a vérzésem,jó is volt egy darabig majd fájt a gyogyitol a fejem milligest ,yadine,majd szünet,hurok az begyulladt rosszul rakták fel,most ujra yadine,de most történt vérvizsgálat nem,ugy mint előzőleg. 5 szem gyogyszer még van még,ilyenkor nagyon fáj a fejem ,duzzadt a mellem,aludni alig tudok,szedek premenset,magnézium,kálcium pezsgőtabletát,fájdalom csillapitónak meg cataflamot.Mikor nagyon fájt a fejem felhivtam az orvosomat,azt mondta agyérgörcsöm van,rendesen megilyedtem,az nem a stroc???Elnézést ha elég zavaros ahogy írok,de már annyira elegem van ebből,meddig tart ez a premens,míg nem fogok klimaxolni?? Esetleg közbe játszik,hogy szedek rexetint egy szemet,meg minimális rivotrilt??Mert már ezt is mondták nem jó a hormonok miatt??Mivel tudnám még megkönnyebbíteni ezt a nehéz időszakot???Előre is köszönöm válaszát,szép napot kívánok,Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalmas menstruáció témában

        Kedves Gabi!

        Ha már korábban is voltak menses előtti panaszok, akkor nem kell más gyógyszerekre fogni. Sokszor megszűnik a szülést követően, de valóban ahányan vagyunk, annyi félék. Én ismét gyógyszerváltást javasolnék, hátha ez megoldja a problémát. Van a piacon egy új gyógyszert, aminek az öszrtogén összetevője természetes öszrtogén, hátha a szervezete jobban tolerálja, és nem lesznek panaszok mellette, ez a gyógyszer a Qlaira. Picit drágább, mint a Yadine, de szerintem ilyen heves panasz mellett megéri megpróbálni. Ami még fontos lenne, hogy ha valóban agyérgörcsre gondolt volna orvosa, akkor továbbküldte volna neurológushoz... Ne aggódjon, de ami valóban felmerül, hogy migrénje van, ezért egy fejfájás szakrendelésre jó lenne elmennie. Lehet, hogy orvosa is erre gondolt... Kérjen beutalót, és így több oldalról is "megtámadja" a fejfájást.

         


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-05-05 22:42:48; Megválaszolva: 2010. május 05., 22:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: