• Mennyire hatékony a méhnyakrákot megelőző műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az édesanyámnak a gyógyszeres kezelés után másodjára is rossz lett a kenetmintája, ezért műtétre küldik. Nekem azt mondta, hogy "még nem rákos, ez egy megelőző műtét lesz". Nagyon aggódom érte, és sajnos tudom, hogy ő ezért képes kedvezőbb képet festeni a valóságnál. Ezért szeretném kérdezni, hogy az ilyen megelőző műtéteknél mekkora esély van a méhnyakrák kialakulásának megelőzésére. Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés témában

        Kedves Melinda!

        Nem tudom, milyen lelete lett az anyukájának, de ami a lényeg, hogy rákos sejteket még nem látnak, csak kóros sejteket, ilyenkor, ha a kimetszés ép határokkal történik, akkor a megelőzés akár 100 %-os lehet, hiszen eltávolításra kerül a kóros terület. Ne aggódjon, a rendellenes citológiák esetén ez történik.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-05 22:36:09; Megválaszolva: 2010. május 05., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: