• Méhnyakrák szűrés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor/doktornő! Ma voltam méhnyakrákszűrésen.Utoljára 2 vagy 3 éve voltam.Most véreztem a mintavétel után.A doktor megvizsgált ultrahanggal is a kenet után és mikor kivette a csövet eléggé véres volt.Még itthon is kicsit véres folyásom volt egy rövid ideig.Azt mondta hogy mintavétel után néha előfordulhat amikor gyulladás lehet vagy a méhszáj érzékeny,lehet hogy kicsit megsértette.Lehet ez?Még soha nem véreztem utána,ez most meglepett.Ott ilyen véres apró darabos volt,itthon először apró darabok majd barnás.Nagyon félek hogy most nem e valami méhnyakrák.3 hét múlva lesz meg az eredmény.Válaszát köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés témában

        Kedves Hölgyem!

        Ne aggódjon emiatt, bizony, a szűrés során a mintavételi eszközzel a méhnyak felszínéről, és a belső csatornából is lesodorjuk a felszíni sejteket, emiatt valóban lehet vérzés is. A barnás váladék csak a kevés vérzés nyoma, normális. Ha éppen volt folyása, akkor pedig lehetséges, hogy a gyulladás miatt volt a vérzés, ilyenkor is vérzékenyebb a méhszáj.

         



        Kérdés: 2010-05-02 19:25:24; Megválaszolva: 2010. május 02., 19:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: