• Abortusz utáni vérzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt doktor Úr/Nő

        Azzal a kérdésel fordulok magához ,hogy március 3.án volt egy abortuszom angliában egy magánklinikán 6 hetes 2napos volt a terhesség kaptam utána antibiotikumot amit másnap reggel kellet bevennem 4 tablettát.Utána 2 napig véreztem nagyon kevés vérzésem volt elég volt  tisztasági betét használnom    görcseim egyáltalán nem voltak.Utána március 10.én és 11.én volt megint egy kisebb vérzésem de minimáis mennyiségű ismét alvatt vér nem távozott .De ma reggel ahogy felébretem azok a tünetek voltak, mint mikor megjön egy kicsit fájdogált a hasam raktam is be egy betétet megmostam a fogam elmentem wcre s meg is jött ,mint amikor régebben vártam de még csak most 14.napja ,hogy volt a műtét. Ez normális? mert azt olvastam ,hogy 4-6 hétre rá kell ,hogy megjöjjön.Nagyon izgulok ,mert itthon nem vagyok biztosított s most intézem a biztosítást ,de mit tanácsol elmenjek egy privát nőgyógyászhoz még elintézem a tbém vagy nem kell aggodnom ez így normális?

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességmegszakítás témában

        Kedves Hölgyem!

        Bár valóban a műtét után általában 4 héttel jön meg a vérzés, de amennyiben a vérzés normál mensesnek felel meg, nem kell aggódnia. Ha erőssebben görcsölne, vagy alvadékos, bő vérzése lenne, vagy eéhúzódó lenne a menses, esetleg láz, vagy a teljes has fájdalma, hányinger, hányás jelentkezne, akkor érdemes lenne visszamennie kontollra hamarabb. Egyébként 4-6 héttel a műtét után ráér.

         


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-03-18 23:41:59; Megválaszolva: 2010. március 18., 23:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Amit tudni kell rólam, hogy 30 éves vagyok, diagnosztizált IR-es és PCO-s. A menstruációm hónapokig elmaradt az utóbbi időben. Decemberben gyógyszeresen az orvosom meghozta, de azóta sem jelentkezett magától. Négy hónappal...
        Tisztelt Doktor! Novemberben szültem a terhesseg alatt is volt mar 1 23mm subserosus miomam. Aztan a szules utani 6hetes kontrollon bal oldalt 38mmes septalt cisztat talalt az orvosom. Progesteron gyogyszert szedtem.(nem szoptatok) Aztan most az aprilisi...
        Symicia,gyógyszert szedtem 9hónapig,majd abbahagytam. Meddig van mèg hatása a szervezetre,vagyis egy hónap elteltèvel mèg van minimális vèdelme vagy már teherbe eshetek?
        Egy általános vérvétel eredményéből látszik e hogyha valaki fogamzásgátló tablettát szed?
        A cns hüvelykúpról szeretnék kérdezni. Nagyon megrémített, amit találtam. Ma este még felhelyeztem, de biztos nem használom tovább, kedden visszamegyek az orvoshoz. klóramfenikolt tartalmaz, ami a leukémia kialakulását segíti elő, illetve...