• Méhnyakrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 26 éves nő vagyok.Vizsgálati eredményeim: HPV 16-os vírusom van,2007.01.-ben ASCUS-LSIL, 2008.01.-ben CIN I-II, 2008.04.ben ASCUS, Kolposkopos eredmény:mellső ajkon ecetvilágos terület pontozottsággal,hátsó ajkon hasonlóképpen.Szövettan javasolt. Kérem mondja el mi bajom van pontosan,mert nem mondanak semmit. Ez már méhnyakrák vagy csak megelőző állapot?? Mennyi esély van a gyógyulásomra? Kérem mondja el,mert van egy 9 hónapos fiam és tudni szeretném.Nagyon aggódom. Köszönöm!! Zs.andy

        WEBBeteg szakértő válasza a szövettani eredmény témában

        Kedves Andy!

        Méhnyakrákja BIZTOS, hogy nincs. A leírtak alapján a HPV okozta elváltozások miatt vannak pozitiv rákszűrési eredményei. Ha most 10 évig nem megy el nőgyógyászhoz, akkor lehet ebből komolyabb baj. Érdemes lenne elektromos késsel vagy rendes szikével egy un. conisatiot végezni. Ez egy 1 napos bentlétet igénylő nőgyógyászati műtét, amikor kúp alakú szövetrészt vágunk ki a méhnyakból. A szövettan megmondja, milyen súlyossági fokú rákmegelőző állapotról, vagy csak krónikus gyulladásról van szó. Ha a kimetszés ép határokkal történik, a gyógyulás 100%-os. A 9 hónapos fiát 9 évesen is viszi majd az iskolába.



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-05 21:27:42; Megválaszolva: 2011. július 29., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: