• Normális az abortusz utáni menstruáció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Október 28-án volt egy abortuszom. Utána kb. 1 hétig véreztem. Majd semmi probléma. A műtét után elvoltam a műtétet végző orvosnál, aki megállapította, hogy minden a legnagyobb rendben van. Kérdeztem, hogy szexuális életet mikor lehet élni. Mondta, hogy már lehet, csak óvszerrel.

        A műtétet követő harmadik héten szexuális életet éltem, mellyel nem is volt semmi gond. Élveztem és még fájdalmam sem volt. Majd a következő nap estére menstruáció jellegű vérzésem kezdődött. Ez még nem is lenne gond, csak úgy hallottam, hogy az első menzesz a műtét után 5-6 hét múlva jelentkezik. Ez most nálam rendes menstruáció, vagy valami problémám jelentkezett ezzel. A furcsa az egészben az, hogy a végzésem sok, ami eddig nem volt jellemző. Sőt mikor a wc-re megyek, szinte folyik belőlem. El kell-e mennem nőgyógyászhoz, vagy várjak még pár napot, vagyis várjam meg a menstruáció egy hetét?

        A hat hetes kontrollra csak december 16-ára kaptam időpontot.

        WEBBeteg szakértő válasza a rendellenes menstruáció, abortusz témában

        Nem szokás kisműtét után 2-3 héttel már szexuális együttlétet engedélyezni, mert ilyenkor a méhszáj még nem záródott tökéletesen, de most nem ez a fontos. Nem tudom, mitől lehet a vérzés, de az is lehet, hogy normál menses jelentkezett, ha ez nem csillapodik, és túl bő, esetleg alvadékos vérzés jelentkezne, akkor már holnap menjen el egy vizsgálatra, hogy megbizonyosodjanak, nincs semmi probléma.

         



        Kérdés: 2009-11-26 21:26:13; Megválaszolva: 2009. november 26., 21:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: