• Szeméremajak gyulladás v. viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Bodnár Drnő!

        Szeretném megkérdezni, hogy -60 éves múltam- szeméremajak bőr gyull. nem tudom rendbehozni. Voltam kivizsgáláson nem vagyok cukorbeteg, semmiféle fertőzésem nincs. Első alkalommal kaptam Ung.ad.vulnera kenőcsöt a sebre, ami 2-3 napig használ. Második alkalommal Advantal 1 mg/g krémet és Borax + Hydros krémet. Ezek nem használnak. Már 12 évvel ezelőtt is volt ilyen problémám Ovestin krém nem használt. 12 évig Flucinar krémet nagyon jó eredménnyel használtam, de most nem jó. Ftorocort krém sem jó. -Neogranorman krémtől nagyon kisebesedek. Mit tudnék még tenni, hogy ez a kellemetlen bőrprobléma megoldodjon. Nőgyógyászati leletem negatív.  Köszönöm válaszát. [email protected]

        WEBBeteg szakértő válasza a szeméremtest témában

        Kedves Gyulladt!

        Azt nem tudom, hogy milyen gyulladása van. Így sajnos nem tudok segíteni. Ha nincs a hüvelyében semmi és a szeméremajkon van gyulladás, akkor az mitől? Nem furunculusa van? Az a borotválástól van. egyébként persze a szeméremtest minden gyulladása a borotválásra vezethető vissza. Bőrgyógyásznak mutassa meg, de azt gondolom a probléma attól van amit leírtam.
        Ez a terület nem borotválásra való. A szőrök eltávolítására epilálás javasolható, de azt is inkább hozzáértő kozmetikus végezze.
         

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2009-09-30 22:45:45; Megválaszolva: 2009. szeptember 30., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: