• Barnás folyás és vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Egy olyan probléma miatt fordulok Önhöz, sajnos már nem egyszer tapasztaltuk, hogy együttlét közben elkezdek vérezni, mindemellett az utóbbi időben elég rendszertelen a menstruációm, emiatt én már voltam is Orvosnál mert igenis aggaszt a dolog, de ott azt a választ kaptam mindig, hogy semmi baj nincsen minden rendben van és az hogy rendszertelenül jön meg a mensesem 25 éves korban teljesen normális!Én azért mégiscsak aggódom,mert elég sűrűn vannak folyásaim, arról nem is beszélve hogy ez elég ilyesztően barnás folyás! Várom mielöbbi válaszát!   egy aggodó fiatal zsuzsi

        WEBBeteg szakértő válasza a pecsételő vérzés témában

        Kedves Zsuzsi!

        Az elég sűrűn van folyásom címszó és a szex közbeni vérzés leggyakoribb oka a méhszájseb. Persze lehet, hogy magának nem ez van, de ami tüneteket mondott én leginkább erre tudok gondolni. Ez sajnos egy kellemetlen dolog és gyakran nehéz tőle megszabadulni. Sok nőgyógyász azért nem mondja a páciensének mert nem tudja kezelni. Írok róla.

        Folyások
        Tünetek:
        Folyásnak tekintünk minden olyan hüvelyváladékozást, aminek kellemetlen szaga van, viszket, csíp, közösüléskor fájdalmat, esetleg alhasi panaszokat okoz, vagy egyszerűen másfajta váladékozás jelenik meg, ami kellemetlen. Nem folyás a bővebb váladék, még akkor sem, ha esetleg a fehérneműn foltot hagy. Amennyiben a folyás léte kérdéses, akkor mindenképpen nőgyógyász orvoshoz kell fordulni, aki a hüvelyváladék levétele útján egyértelműen meg tudja állapítani, hogy van-e kóros váladékozás vagy sem. Az viszont nagyon fontos, hogy semmiképpen nem normális, ha egy nő minden nap betétet visel. Azt csak a betétgyártó cégek hirdetik, hogy jó, ha egy nő minden nap betétet használ. Akkor kivizsgálás szükséges és utána kell járni a folyás eredetének. A normál hüvelyváladék színtelen szagtalan és erősen savas, olyan mintha citrom húzná össze az ember nyelvét.
        Sok nő hiszi azt, hogy folyása van, holott semmi tünete nincs és csak éppen egy bővebb váladékozása van. Mi emberek különbözőek vagyunk, sokan arról panaszkodnak, hogy szexuális együttlét során gyakran kiszárad a hüvelyük és nincsen elegendő síkosító anyaguk. Nekik sokkal ritkább az olyan panasz, mintha állandó folyásuk lenne. Azok a nők, akiknek a szexuális együttlét alatt bőséges váladék képződik és sohasem panaszkodnak arról, hogy a szex közben kiszáradnak, ezáltal a szexuális élet fájdalmassá válik, azok a nők gyakrabban érzik, mintha a bőséges normál hüvely váladékozás folyás lenne. A folyás soha sincs önmagában. Mindig egyéb panaszok is kísérik. A bőséges hüvely váladékozás pedig normális jelenség, még akkor is, ha ezt kellemetlennek érzik. Természetesen kérdéses esetben sokkal jobb, ha orvos állapítja meg, hogy a váladékozás normális-e vagy sem, hiszen a bőséges hüvely váladékozásnak nincsen következménye, de a folyás ki nem kezelése krónikus gyulladást eredményezhet.
        Kezelés:
        Különböző készítmények léteznek attól függően, hogy baktérium vagy gomba, esetleg egyéb korokozó van a háttérben. Ezt a nőgyógyász egyértelműen meg tudja állapítani. Ha egy kezelés nem volt sikeres, mindenképpen vissza kell menni, mert lehet, hogy több korokozó okozta a fertőzést, és az egyik kikezelése nem mindig jelenti a teljes gyógyulást. Fontos, hogy a partnert ill. partnereket is kezeljük. Ezért mindig kérjen a nőgyógyásztól a partner(ek)nak is kezelést. Általában ez helyi készítményként elégséges, de mindig fontos, mert a folyások nagy része a férfiaknak semmiféle panaszt nem okoz, de a nőknek állandó és visszatérő panaszokat tudnak okozni, ha rendszeresen visszakapják a fertőzést. Érdemes ugyanolyan készítményt használniuk mind a kettőjüknek. Ez azért fontos, mert a szexuális élet során bizonyos, hogy mind a kettőjüknek ugyanolyan kórokozó van a szervezetében. Tehát, ha az egyik félnek nem múlt el a kezelés hatására a panasza, akkor vissza kell menni az orvoshoz és újból egy másik kezelést kérni, mert különben újra kettőjüknek előjönnek a panaszok, vagy állandó krónikus fertőzés alakul ki. Ma már a cégek a különböző hüvelykúpokból ugyanolyan hatóanyagot tartalmazó külsőleg használható készítményeket pl. krémeket is forgalomba hoznak.
        Kialakulás oka:
        Folyás kialakulhat partnerváltás során, idegen WC használata után, uszoda, folyó vagy állóvízben való fürdés után, ill. szolárium használata után. Sőt a normál menstruációs ciklus során a menzesz előtti két hétben a hormonhatások úgy alakulnak, hogy a hüvelyben nő a pH és ekkor is fertőzés alakulhat ki, úgy hogy a belső hüvelyflóra valamelyik tagja túlszaporodik és folyást okoz. A szexuális élet során, ha a hüvelyben marad az ondó, akkor mivel az egy lúgos folyadék, kifolyása esetén átalakítja a savas pH-t a lúgos irányba és segít a fertőzés kialakulására arra hajlamos egyénekben. Terhesség alatt is gyakori a folyás, mert ilyenkor is a hüvely pH tartománya eltolódik a lúgos tartományba és ez is elindíthatja a folyás kialakulását. Tehát, amennyiben panaszok vannak, nem kell feltétlenül partnerváltást, vagy megcsalást keresni a hátterében. Egyszerű ok, hogy bármilyen hatásra, ha a hüvelyben uralkodó savas pH eltolódik a lúgos tartományba, elősegíthetik bizonyos mikroorganizmusok elszaporodását. Ha elszaporodtak, akkor már kialakulhat a fertőzés.
        Méhszájseb:
        A méhszájseb nem igazi seb, ezért ne várjuk, hogy pár nap alatt meggyógyulunk belőle. A lényege, hogy az állandó irritáció miatt, amit a visszatérő folyások okoznak, a méhnyak belső nyálkahártyája kikerül a méhszáj felszínére és ezáltal ott egy vérzékeny más kinézetű hám alakul ki. Ennek a következményei egyrészt a bővebb váladékozás, ami a folyás melegágya. Másrészt pedig, bármi megsérti ezt a nyálkahártyát, vérzést okozhat. Így fordulhat elő, hogy szex után vérzés jelentkezik. A másik fő probléma a méhszájsebbel, hogy ezen keresztül a baktériumok felmehetnek a méhbe vagy a hasüregbe, ahol már sokkal súlyosabb fertőzést okozhatnak. A méhszájseb jelentősége a terhesség alatt nő meg, ugyanis a krónikus fertőzések a terhesség alatt vetélést és koraszülést okozhatnak.
        A méhszájseb gyógyítása több módon lehetséges. Mivel kialakulása hosszú idő, ezért a gyógyulása is az. A gyógyulást meg lehet gyorsítani a méhszáj fagyasztásával vagy pedig lézeres vagy elektromos égetéssel, vagy pedig ecseteléssel. A kezelés gyakorlatilag minden esetben hatásos, akkor, ha mellette a megelőző óvintézkedések is megtörténnek. Tehát nem szabad engedni és tenni kell ellene, hogy a hüvelyben a savas pH eltolódjon a lúgos tartományba. A másik, hogy amennyiben mégis hüvely gyulladás alakul ki, azt mihamarabb gyógyszerrel kezelni kell.
        Óvszer és a folyások
        Tévhit, hogy az óvszer véd minden fertőzés ellen. Kétségtelen, hogy a legtöbb nemi betegség a vér útján terjed, tehát kis sérülések útján jut el a korokozó egyik gazdából a másikba. Természetesen ezek ellen véd az óvszer. Azonban a folyások ellen az óvszer nem véd. Ugyanis, az óvszert csak egy bizonyos magasságig tudjuk a hímvesszőre húzni, a hüvelybe, viszont a hímvessző egésze bekerül. Amikor folyása van a női partnernek, akkor az egész hüvelyben van gyulladás, tehát nem nehéz elképzelni, hogy a betegséget okozó baktériumok és gombák, könnyen átjutnak az óvszer ellenére is a férfi partnerre. A legtöbb folyást okozó korokozó nem okoz semmilyen panaszt a férfi partnernek, de visszaadhatják a betegséget a nőnek. A fertőzés átterjedése lehetséges ugyanazon WC-t használók között is, tehát ezért is fontos a partner kezelése, még akkor is, ha nem élnek rendszeres szexuális életet.
        Makacs fertőzések kezelése
        Állandóan visszatérő gyulladás és fertőzés esetén nagyon fontos a hosszan tartó kezelés. Ilyenkor javasolt az akár 10 napos vagy még több, 14-20 napos kezelés is. Természetesen a férfi partnert is eddig kell kezelni. Ez lehet helyi készítmény, vagy tabletta is, általában a helyi készítmények tapasztalat szerint jobbak, hiszen ott fejtik ki a hatásukat, ahol kell. Fontos a megfelelő higiénia is. A fehérneműt naponta kell cserélni, azt hypóban kell öblíteni, a törülközőket legalább hatvan fokon kell mosni, és a WC deszkát is rendszeresen fertőtleníteni kell.
        Megelőzés:
        A megelőzés lényege, hogy a hüvely pH-ját rendszeresen vissza kell állítani a savas pH tartományba. Ezt legegyszerűbben a hüvelyöblítéssel lehet megoldani. Aki folyásra hajlamos, de tulajdonképpen bárki számára, ajánlatos rendszeresen kiöblíteni a hüvelyt valamilyen savas (tejsavas) oldattal. Ehhez a gyógyszertárakban lehet kapni pl. Tantum Rosa vagy Lactacyd Femina nevű hüvely irrigátort. A használata egyszerű. A tartályba koncetnrált tejsavat kell tenni majd az oldatot felönteni langyos vizzel, és az applikátor rácsatlakozása után az applikátort be kell helyezni a hüvelybe és alaposan kiöblíteni a hüvelyt. Egy alkalommal akár többször is, tehát több flakonnal is lehet hüvelyt öblíteni. Nagyon fontos, hogy sohase szexuális élet előtt alkalmazzuk, mert akkor nagyon száraz lesz a hüvely, amitől fájdalmas lesz a közösülés. Szexuális aktus után viszont nemcsak lehet, de az állandó folyásos panaszokkal küszködőknek javasolt is elvégezni. Ezáltal el lehet kerülni a rendszeres orvoshoz járást. Természetesen a folyás már nem múlik el a hüvelyöblítéssel, tehát ilyenkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni. Fertőzés esetén fontos, hogy minden hüvelyöblítés után kifertőtlenítsék a készüléket. Ezt a legegyszerűbben úgy lehet megtenni, hogy hypós vízben elöblögetjük az eszközt, majd utána jó alaposan leöblítjük tiszta vízzel. Amennyiben csak megelőzésként használjuk a tejsavas irrigálást, akkor elég minden második vagy harmadik alkalom során kifertőtleníteni az eszközt.
        Hüvely fertőzés során érdemes hüvelyöblítést végezni a kúp vagy krém felvitele előtt, mert így hamarabb elmúlnak a panaszok és gyorsabb a gyógyulás is a kezelés során. Ilyenkor akár naponta többször is lehet irrigálást végezni.
        Amennyiben nincsen semmilyen panaszunk, úgy elegendő hetente kétszer-háromszor használni, ahogy az intim higiéniánk kívánja. A hüvelyöblítés rendszeres használatával meg lehet előzni a folyások kialakulását, elősegíteni lehet a gyógyulást. A túl gyakori irrigálás viszont nagyon szárazzá teheti a hüvelyt, ami fájdalmas szexuális életet okozhat. A fájdalmas szexen kívül még tönkre teheti a normál baktérium egyensúlyt a hüvelyben, ami még erősebb fertőzést idézhet elő. A másik probléma a túl gyakori hüvelyöblítéssel, hogy amikor abbahagyjuk, akkor hirtelen bő váladékozás indulhat meg a hüvely mirigyeiből, amit szintén folyásnak vélhetünk. Tehát az arany középút, mint mindenben itt is ajánlott.
        Folyás és a fogamzásgátló tabletták
        Sokan azt hiszik, hogy a fogamzásgátló szedése hajlamosít a folyások kialakulására. Ez tévhit. A kettő összefügghet, de nincs közötte ok-okozati összefüggés. Az ember azért szed fogamzásgátlót, mert nem szeretne terhes lenni, így védekezik. Ezáltal a hüvelyben maradhat az ondó. Az ondó egy lúgos kémhatású folyadék, ami, ha kifolyik a hüvelyből, akkor megváltoztatja a normál savas pH egyensúlyt. Tehát nem a tabletta az ok, hanem a szexuális élet. Aki nagyon hajlamos a folyások kialakulására és fogamzásgátlót szed, és nem érti, hogy miért lesz állandóan fertőzése, annak a szex után tejsavas irrigálás ajánlható, mert ezáltal meg lehet előzni a panaszokat.
        A különböző készítmények:
        A következő készítmények érhetők el nálunk. Fertőtlenítő hatással bír a Vagothyl és a Tantum Rosa. Ezek olyan készítmények, amelyek semmiképpen nem ajánlottak hosszú távon. Logikus, hogy egy fertőtlenítő oldat nem tesz különbséget rossz és jó baktérium között, és ezáltal felborulhat a normál egyensúly. Általában az ilyen készítmények a kúpok felhelyezése előtt ajánlottak, mert ezáltal a kúpok hatását fokozzák. Tejsav oldatot tartalmaznak a Floragyn, Lactacyd Femina, Colpo Cleaner tejsav tablettája ill. a gyógyszertári tejsavas oldat. Ezek a készítmények a hüvelyöblítőbe helyezve a pH egyensúlyt állítják helyre és ezáltal elősegítik a normál baktérium flóra újbóli elszaporodását, segítik megelőzni a folyás kialakulását. Ezek a készítmények azok, amelyeket hosszú távon is lehet használni. Vannak még ezen kívül a Floragyn kúpok és a receptre vásárolható Gynoflor tabletták, amelyek tejsav termelő baktériumokat tartalmaznak. Ezek nemcsak elősegítik a normál egyensúly visszaalakulását, hanem azokat a baktériumokat juttatják vissza a hüvelybe, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Az egyéb készítmények, mint a Génia stb. tejsavat és gyógynövényeket tartalmaznak. Igazából nem jobbak, mint az egyszerű hüvelyöblítés.
        A visszatérő fertőzés megelőzése:
        A rendszeresen visszatérő folyás nagyon kellemetlen, mert állandó orvoshoz járogatással jár. A páciens már kezd kételkedni az orvosban, az orvos meg sokszor tanácstalan, hogy melyik készítményt írja fel. Ilyenkor az egyik legfontosabb a kezelésben, hogy a kúra ne csak pár napig tartson, hanem akár több hétig. Ugyanis a krónikus gyulladás csak a hosszabb távú kezeléssel gyógyul meg.
        Ezután jön a megelőzés, tehát a hüvely pH egyensúlyának savas tartományban való tartása. Ezt lehet a rendszeres tejsavas hüvelyöblítéssel elérni. Leggyakoribb visszatérő fertőzést okozó kórokozók a sarjadzó gombák. Candida specieseken belül több alfaj van, de a leggyakoribb Candida albicans. A gomba nemcsak a hüvelyben, hanem a tápcsatornában is jelen van, tehát gyakran onnan is ki kell irtani. Erre valók a gomba ellenes kapszulák, de vannak természetes módszerek is. Ne gondoljuk azonban sohasem, hogy egy kapszulás vagy tablettás kezelés végleg eltünteti a gombákat a szervezetből, ugyanis ezek nagyon makacs élőlények, és csak addig nincsenek a szervezetünkben, ameddig a gyógyszeres kezelés tart. Utána visszatérnek. Ezért a kezelés lényege, nem a gombák kiirtása, hanem az elszaporodásuk gátlása. Mivel a gombák nagy része a tápcsatornában van, addig nem fognak kipusztulni, amennyiben számukra kellemes környezet van. Tehát diétázni ajánlatos a makacs fertőzések kezelése során. A candida diétáról rengeteg könyv létezik, ha valaki nagyon komolyan veszi a szerzetesekkel egyenrangú lemondást követel. A lényege, hogy nem szabad füstölt, grillezett, fűszeres ételeket enni. Szénhidrátot alig, süteményt, kelt tésztát egyáltalán nem lehet enni, és szinte csak zöldséggel lehet táplálkozni. Minden olyan anyag, ami élesztővel készül segítheti a gombák szaporodást. Vannak megengedőbb diéták, ott lehet krumplit és rizst enni, de persze főtt krumpli és barna rizs formában. Nagyon fontos a zsír- és fehérjeszegény étrend. A fűszerek kerülése. A kenyér helyett kovásztalan kenyér evése javasolt. Az interneten is sok információt lehet a diétáról szerezni. A diétáról és egyéb módszerekről sokat lehet olvasni a www.candida.lap.hu oldalon is.
        A kezeléshez hozzátartozik a megfelelő higiénia fenntartása. Tehát krónikus folyás elleni kezelés esetén javasolt a fehér fehérnemű használata, annak rendszeres fertőtlenítése hypóban, a WC deszkák rendszeres fertőtlenítése és a törülközők 60 fokon való mosása.
        Járulékos homeopátiás kezelés még a grapefruit mag olaj. Ezt cseppekben kell szedni és nagyon jó hatással bír. A természetgyógyászok szerint a grapefruit magnak a kivonata általános baktérium és gombaölő hatással bír, tehát olyan, mint egy fertőtlenítő gyógyszer. Van már olyan formában is forgalomban, ami nem keserű, tehát az már könnyebben elfogyasztható. Az útmutatóban le van írva a használata. A natúr készítményt lehet a hüvelyöblítőbe is tenni, és így nemcsak a tápcsatornát, hanem a hüvelyt is lehet vele kezelni.
        A kezelés mellett az immunrendszer általános erősítése is javasolt. Ilyen készítmények között is nagyon sok természetes anyag van, mint például a la pacho fa kéreg kivonata, noni juice, shi-take gomba, vagy pedig aloe vera. Ezeken kívül még számos hatásos anyag létezik. Van még gomba ellenes tea is forgalomban. Ezek a gyógynövényt tartalmazó szerek kizárólag természetes anyagokból állnak, általában nincsenek mellékhatásaik, és természetesen az immunrendszer erősítése útján a betegség végleges megszabadulásában játszanak nagyon fontos szerepet. A különböző készítmények között mindenki megtalálhatja, ami pénztárcájának vagy pedig kedvének megfelelő. Van tea, kapszula, folyadék is. Nagyon fontos, minden homeopátiás készítmény alkalmazásakor a hit a gyógyulásban és a kellő kitartás, mert csak hosszú távú kezelésnek lehet a teljes gyógyulás az eredménye. A homeopátiás szerek nagyon jók és a hüvelyöblítéssel együtt vagy külön is nagyon jó eredményeket lehet velük elérni. A megelőzésben ezen készítményeknek sokkal több értelmük van, mint a méregdrága gyógyszeres kezelésnek. Azonban sohasem szabad elfelejteni, hogy minden kezelésnek megvan a korláta, a folyást nem szabad a hüvelyöblítéssel eltűntetni, mert nem fog sikerülni, amennyiben gyulladást érzünk, vagy kétséges, akkor orvosi ellenőrzés és kezelés kell. Ilyenkor a gyógyszertári, orvosi készítmények kellenek. Ha meggyógyultunk és nincsen semmi panaszunk, vagy a makacs gyulladásból akarunk kigyógyulni, akkor a homeopátiás szerek nagyon sokat segítenek.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

        Dr. Fáklya Mónika
        Dr. Zsirai László
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-09-10 21:30:37; Megválaszolva: 2009. szeptember 10., 21:30

        Tudjon meg többet: pecsételő vérzés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr! Előző kérdésemhez tovább szólva. Igen szültem már 2010-ben egy kislányt utána nem is volt gond kb 3-4 hónapig pontosan megjött a mensesem. Később megint rendszertelen lett akkor írták fel a gyógyszereket. Kész van a...
        Tisztelt Dr. Úr! Két hete jártam utoljára citológiai vizsgálaton, melyen hasi és hüvelyi ultrahang is készült. Doktornő megállapította, hogy méhszájsebem van és egy enyhe fertőzésem. Klion D 100-at, Pimafucin krémet, Tindazole-t (2x)írt...
        Jó napot kivánok. azt szeretném kérdezni hogy tavaly terhes voltam 2 hetes csak elment tőlem a baba ,és most ugy érzem mindha terhes lennék hányigerem van fáradt vagyok hátam fáj menstruáció elött voltunk a bárommal együtt és másnap...
        Szedhetek 17 (majdnem 18) évesen Pueraria mirifica tablettát (napi 2-4tabletta = 1000-2000mg)? Nagy mennyiségű fitoöszrogént tartalmaz. Olvastam a fitoösztrogénekről , hogy nem lehet túladagolni mert csak ott pótolja az ösztrogén hormont , ahol...
        Jó napot! Nem tartottam fogamzásgátló szedése közben gyógyszerszünetet nyaralás miatt, és sajnos pecsételő barnás-véres folyás jelentkezett, de szerencsére elég minimális. A nőgyógyászom végül azt mondta, hogy van egy kis gyulladás, a...
        Tisztelt Doktor úr! Már kb másfél éve szenvedek a problémámmal.Az orvosok,csak küldenek jobbra-balra,de semmi eredmény.Másfél éve össze szedtem egy gombás fertőzést,ami mára már kivizsgálások során elmúlt.Nincs semmilyen...
        Jonapott. Az utolso ketto menstruaciom 37. Napra jott meg.az utolso menstruaciom junius 11. En volt azota nem jott meg meg ,feher folyasom van csak neha gorcsolt a hasam es neha rosszul vagyok.csinaltam ma reggel egy tesztet de sajnos a teszt nem jelezett se...
        Tisztelt Doktor/Nő! 15 napja késik a menszeszem. Megcsináltam 3 terhességi gyorstesztet különböző napokon. Mindhárom teszt negativ lett. Előfordulhat, hogy ennek ellénére mégis terhes lehetek ? Jelenleg külföldön tartózkodom a párommal...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A minap voltam nőgyógyászati szakrendelésen,mert a menstruációmmal 2 éve vannak problémák,hónapokig kimarad,de volt olyan is hogy annyira...
        tisztelt dr úr!rendszeres menstruációm van,de a múlt hónapban az 5 napos vérzés után még 3 napig volt barnás váladék,ebben a hónapban már a 11.napig is van pirosas váladék. Szeretném véleményét kérni erről.
        Tisztelt Orvos! 2 nappal ezelőtt rendellenes hüvelyi tüneteim alapján (sűrű, fehér folyás, viszketés, égő érzés, dagadt szeméremajkak) a...
        Udvozlom! Olyan kerdesem lenne hogy mar 11 napja kesik a menszeszem maskor is volt ilyen volt mikor 14 napot is kesett (pcom van ) a cicim duzzadt erzekeny feszult vagyok de nem akar megjonni.. Vettem 2 kulombozo tesztet reggeli vizeletbol negativ de aggodom...
        Tisztelt Szakértő! Nőgyógyász szakorvos tanácsára, véleményére van szükségem. Elmúltam 45 éves, 14 éves korom óta szabályosan, kiszámíthatóan volt ciklusom. Nem szültem, fogamzásgátlót és egyéb gyógyszert nem szedek. Az elmúlt egy...
        Üdv! Nekem már kb 1 hete szúrós szagú a hüvelyem és váladékozik is de folyósan és azt szeretném megkérdezni hogy ilyenkor mi a teendő? Meg még van egy dolog 1 napja szex közben megfájdult nagyon a hasam alja és még most is fáj nem tudom...
        T. Doktor Úr! 49 éves nő vagyok. Súlyos vashiánnyal küzdök már évek óta. 8 éve volt tüdőembóliám, utána kaptam vénásan vasinjekciókat, de úgy két éve újból ájulásig rosszul vagyok és állandóan fáradt. Rendszeresen menstruálok...
        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy menstruáció alatt a méh lejjebb kerülhet? (Egyébként hátrahajló méhem van, és a szülést követően méhsüllyedésem lett, ami azóta kezelés alatt van.) Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Szakértő! Külföldön dolgozom,jelenleg nincs lehetőségem orvoshoz eljutni,ezért kérem az Ön segítségét.12 nappal a menstruációm előtt barna folyást észleltem,melyet nem kísért fájdalom.terhességi tesztet csinálta,méhen...
        Üdvözlöm! 5 nappal ezelőtt intenzív égő, viszkető érzést kezdtem el érezni a hüvelybemenetnél és a kis szeméremajkakon, kis mértékben átterjedt a végbélnyílás felé is. Canesten kenőccsel kenegettem, amelyet egy-két éve már...
        Kedves Doktor Úr! Tegnap műtöttek méhpolip gynújával. Abráziót és tükrözést végeztek. Polipot nem találtak, a nyálkahártya vastagsága a ciklus 20.napján 17 mm volt, tegnap. Szövettani eredmény 2 hét múlva. az orvos nem mondott semmit,...
        Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Lassan egy hónapja napiszinten hasigörcsök gyötörnek, amit ájulás előtti állapot kísér, hányingerrel vagy épp olyan érzéssel mint akinek hasmenése lesz. Ájulás még sosem történt, de lever a víz és...