• Meddig normális a rendszertelen menstruáció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kislányomnak rendszertelen a menzesze. Mennyi idős koráig természetes ez az állapot?

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció, rendszertelen, zavar, tinédzser témában

        A tinédzserkorban nem meglepő, ha egy lánynak vérzészavara van, időnként kimarad egy-egy menses is. 18 éves korra általában beáll rendszeresre a vérzés, vizsgálatot csak ezután igényel.

        Abban az esetben, ha a vérzészavar bő, alvadékos vérzéssel jár, el kell menni orvoshoz hamarabb, mert a vérveszteség akár túl nagy is lehet. Ha a vérzészavart egyéb tünetek is kísérik, mint a fokozott szőrnövekedés, túlsúly, túl sok pattanás, és túl zsíros bőr, hormonális kivizsgálásra is szükség lehet. Ilyenkor általában tinédzserambulanciát érdemes felkeresni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-07-22 17:30:40; Megválaszolva: 2009. július 22., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: