• Miért nem esek teherbe?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hónapja próbálkozunk a párommal és még nincs semmi eredménye. Mikortól gyanakodhatunk meddőségre?

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség, terhesség, fogamzóképesség témában

        Ahhoz, hogy valaki terhes legyen több feltételnek is teljesülnie kell. Általában nem sikerül a tervezett terhesség rögtön az első hónapban, ilyenkor semmi ok az aggodalomra. Meddőségről csak egy év múlva beszélünk, akkor is lehet, hogy egyszerű ok áll a háttérben, ami kezelést igényelhet.

        A peteérést hőmérőzéssel, és a gyógyszertárakban kapható tesztek segítségével lehet ellenőrizni, az eredmények nem pontosak, de segíthet az időpont behatárolásában. Pontosabbat UH-os nyomon követéssel lehet megállapítani. Ha egy év alatt nem sikerül a terhesség, érdemes elmenni egy kivizsgálásra közösen a párjával egy meddőségi szakrendelésre. Ha vérzési rendellenesség van, és esetleg gyanítható, hogy a rendszertelen ciklus áll a sikertelenség hátterében, hamarabb is el lehet menni vizsgálatra a ciklus rendezése érdekében.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-07-22 16:13:20; Megválaszolva: 2009. július 22., 16:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: