• UH lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Köszönöm válaszát, sajnálom, hogy a korábban feltett kérdésem alapján nem tudott segíteni. Az előzmény ami miatt a hysterscopiát fogják végzik, hogy 1 évvel ezelőtt(2008.02. hóban) kezdődött alhasi fájdalmam miatt megállapították, hogy méhgyulladásom van ekkor antibiotikumos kezelést /zanocin, augmentin/ kaptam, csak sajnos a gyógyszerekre egyáltalán nem múlt el a gyulladás, azóta is minden nap alhasi fájdalmaim vannak. Néha alhasi puffadásaim is, ilyenkor majd ki szakad az alhasi részem és olyan nagyra nő a hasam, mint egy kismamának. Már szülni nem szeretnék, hiszen 39. éves vagyok, csak szeretném ha valójában meg tudnák állapítani, hogy mitől van az állandóan fennálló gyulladás és miért nem múlik el. A korábbi előzmény: 2006.09.hóban volt egy sajnos egészségügyi okból szükségessé váló abortus, és én bár nem vagyok szakmabeli arra gondolok, hogy arra vezethető vissza a gyulladás, bár az orvosom állítja, hogy nem. Ebben kérném segítségét és válaszát. Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a méhgyulladás témában

        Kedves Hölgyem!

        Köszönöm, hogy részletesebben leírta a problémáját, így már sokkal jobban érthető, mi is történik. A vizsgálatra azért van szükség, hogy -amint Ön is írta- megállapítsák, miért áll fenn folyamatos gyulladás. Ha valamilyen látható ok van a háttérben, azt látni is fogják. Nem tartom valószínűnek, hogy a korábbi abortus lenne a kiváltó ok, mert akkor sokkal hamarabb jelentkeztek volna panaszok. Esetleg gondolhatunk idegentest jelenlétére, de ez nagyon-nagyon ritkán fordul elő. Tehát az orvosa látni akarja a méhét belülről is, mert lehet olyan elváltozás, amiből esetleg mintát lehet venni, és pontosabb képet kaphat Ő is. Remélem hamarosan megtalálják az okot, és sikeresen kezelik a betegségét.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-06 14:47:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: