• Hosszú menstruáció és nagy alvadt vér darabok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő!!!

        Én egy 17 éves lány vagyok aki nem rég, 1 hónapja esett át egy abortuszon. Az abortusz után nem volt semmi baj, ki tisztultam stb. Viszont most nem rég meg jött és azóta folyamatosan rengeteg vért dolgoz ki a szervezetem már 6 napja. A menstruációm alatt sok alvadt vér jött ki belölem köztük két igen nagy darab melynek kb. az átméröje 2,5-3 cm. Ön szerint ez normális??? Az én véleményem szerint igen sok vért vesztettem. A házi orvosom most küldött el vérvételre, hogy nincs-e vér szegénységem ezek után. Nagyon meg vagyok ilyedve. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy el tudok vérezni??? Tehát ebböl lehet komolyabb problémám???

        Elöre is köszönöm a segitségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a bő menstruáció témában

        Kedves 17 éves!

        A háziorvos nem tud sokat segíteni azzal, hogy vérvétellel megállapítja, hogy vérszegény lett. Írhat fel vasat, de attól nem múlik el a vérzés. Mivel ennyire erősnek érzi a vérzést, és alvadékok is távoztak, javaslok mihamarabb egy nőgyógyászati vizsgálatot, hogy ellenőrizzék a méhét, a bennékét, és a nyálkahártya vastagságát, hogy szükség esetén gyógyszeresen, esetleg kisműtéttel kezeljék.

        Igen, azt jól érzi, hogy bizony lehet túl sok vért veszíteni, először szédülés, gyengeség jelentkezik, és bizony, shockos állapotba is lehet kerülni, de ehhez nagyon bő vérzésnek kell lennie. Kb. olyan, hogy amikor feláll valaki, akkor folyamatosan érzi, hogy folyik a vér, és nagy (mondjuk 5 cm-es) alvadék távozik több napon, héten át. Szerintem ezt ne várja meg, lehet, hogy Önnél több hét lenne, amíg mondjuk már szédülne, inkább hamarabb menjen el egy ellenőrzésre.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-05 11:30:11; Megválaszolva: 2009. július 05., 11:30

        Tudjon meg többet: bő menstruáció
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy hete nőgyógyászati vizsgálaton az orvos hüvelygyulladást állapított meg nálam. Hüvelygombával illetve hüvelygyulladással évek óta küzdök, évente többször is előfordul nálam. Most megint pár hónapig nem volt...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felkerestem a nőgyógyászomat általános kivizsgálás miatt, valamint mert közösülésnél mélyebb behatoláskor fájdalmat érzek. Ezt leszámítva más tünetem nem volt. Amit kaptam: Dalacin hüvelykrém, Fluconazole 150...
        Tisztelt Doktorúr! A HPV szűrés két törzset is diagnosztizált, az 56 és 66-os törzset. Egy levél fogamzásgátlót elszedtem, de nem tudom érdemes-e fertőzöttség esetén folytatni. Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Doktornő/ Úr! A ciklusom 21. napján történt egy "balesetes aktusom", az óvszer bennem maradt, és feltehetőleg került spermium a hüvelyembe. Ezután meleg vizes hüvelyöblítést végeztem és rá 18 órára szedtem be az Escapelle...
        Tisztelt Doktor Úr! A HPV teszt 56-os, magas kockázatú tipust mutatott ki, a citológiai vizsgálatom eredménye sajnos csak két hét múlva lesz meg, de nagyon aggódom a HPV fertőzés miatt. A kolposzkópiás vizsgálaton a nőgyógyász nem látott...