• Hormonstatus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr!

        Jövőhét elején vérvételre kell mennem, melyen hormonszintet fognak nézni. Erre a túl hosszú ciklusok és a múltkori pecsételő vérzés adott okot. Szeretnék érdeklődni, hogy milyen diagnózisok szoktak születni, mivel kezelik, mi okozhatja, és mennyi idő múlva van eredménye. Elég ideges vagyok emiatt a vizsgálat miatt, ezért is érdeklődöm.

         

        Válaszát előre is köszönöm,

        üdvözlettel: nórika81

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonvizsgálat, rendszertelen menstruáció témában

        Kedves Nórika!

        Nagyon sokféle eredmény születhet, ezért csinálják meg, mert ebből lehet dioagnózist mondani. Hossú ciklusok, pecsételő vérzés még nem elég a diagnózishoz, és nem is biztos, hogy találnak eltérést. Ha találnak hormonális eltérést, akkor attól függően, hogy mit találnak lehet kezelésről beszéni. Ennyi információ sajnos nagyon kevés ahhoz, hogy érdemi információt adjak.

        Az is lehet, hogy nincs peteérése, ezért hosszúak a ciklusok, ilyenkor peteérést stimuláló gyógyszert lehet adni, de lehet, hogy a petefészkén sok kis ciszta van, és ez megint más kezelést igényel. Nem írja sajnos, hogy UH volt-e, illetve egyéb tünete van-e, de a labor után úgyis többet fognak tudni, az eredmény általában már aznap, vagy másnap meg is van, ne izguljon.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-13 21:09:53; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: