• Babára várva

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        december 6án hagytam abba a fogamzásgátló szedését januárba voltam nőgyógyásznál akkor minden rendbe volt,de még azóta sem tudok teherbe esni.Szedek terhes vitamint is bár a cigarettát mióta letettem(januárba)híztam 10kgmot ez befolyásolhatja a teherbe esésemet?Keressek másik orvost újra kivizsgálásra,hátha mégis valami gond van?Mikor ajánlott a férjemet kivizsgálásra küldeni?Napra pontosan tudom mikor van peteérésem vagy lehet,hogy még sincs?Kérem segítsen mit tudok tenni vagy milyen vizsgálatra menjek.Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem írja, hogy hány éves sajnos, hiszen igen fontos, hogy valaki idősebb esetleg, vagy rendszertelen vérzése van, mert ilyenkor hamarabb érdemes a kivizsgálást kezdeni. Ha jól értelmezem, Önnek rendszeres a mensese, tehát a kivizsgálás egy év sikertelen próbálkozás esetén indokolt, hiszen egy ciklus alatt a terhesség kialakulásának esélye kb. 20 %. Tehát ne aggódjon, nem mindenki lesz terhes egyből, vannak, akiknek néhány hónapot tovább kell várniuk, míg mások hamar, az első hónapokban terhesek lesznek, ne aggódjon. Ha mégse sikerül egy év alatt a terhesség, akkor meddőségi szakrendelésre kell mennie.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-11 21:46:10; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: