• Nőgyógyászati betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        16 éves lány vagyok és egy fél éve fáj a hasam, még akkor is amikor éppen nincs menstruációm,valamint úgy érzem mintha nyomná valami két oldalt a hasam.1 év kb úgy érzem mintha fel lenék mindig fázva. Márciusban egy hasi ultrahang alkalmával megállapították hogy petefészek cisztám van a bal petefészkemnél ami 12 mm és echomentes volt, és a fala pár cm-rel megvastagodott. Javasolták a nőgyógyászati vizsgálatot, úgyhogy elmentem.hasiultrahangra kellett először mennem és megnézték a cisztát. Bal oldalon ugyan úgy megvolt a ciszta de kiderült hogy a jobb oldalt is kialakult egy ciszta! ez azonban már 43*26 mm nagyságú echomentes, közepében 24 mm-es keményebben echozott.Menstruációm március 27. jött meg április 2. tartott. Azóta azonban semmi. Meg vannak az alhasi görcsök hüvelyfolyás de a menstruációm kimarad.Folyamatosan hányingerem van, alig eszem valamit, és úgy érzem ez a ciszta miatt lehet. A nagymamám hormonzavaros volt.Elképzelhető, hogy örökölhettem tőle és én is hormonzavaros vagyok?Lesz e valami következménye annak ha a jobb oldali petefészek cisztám tovább keményedik? okozhat e később meddőséget?Nagyon szépen kérem amennyiben módjában áll válaszoljon!

        Köszönettel és tisztelettel:Helga!

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Cisztás!

        A petefészek ciszta sajnos annak a következménye, hogy egy tüsző nem tud megrepedni, ennek következtében megnő, persze így a második hormonhatás kimarad, emiatt lehetséges, hogy nem jön meg a vérzése. Azt javaslom, hogy fizessen be egy menetet a Vidámparkba az összes hajmeresztő ringlispirl-be, valamint ugrálókötelezzen meg persze rengeteg hasizom erősítő gyakorlatokat kell csinálni. így remélhetőleg mielőbb kipukkad a cisztája és megjön a vérzése. viszont akinek egyszer cisztája van annak másodszorra is lehet, tehát ennek elkerülésére fogamzásgátló tabletta javasolt, ha nem akar gyermeket.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-13 20:38:33; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: