• PCOS esetén gyógyszerek szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy éve derült ki, hogy PCOS-em van. Azóta Cilest fogamzásgátlót szedek, mivel még nem szeretnénk a párommal kisbabát (majd csak két év múlva, amikor befejeztem az egyetemet). Tudom, hogy a Cilest csak a tüneteket enyhíti (szőrösödés, hajhullás, rendszertelen menstruáció voltak a tüneteim) és az alap problémát metforminnal lehetne kezelni. A PCOS miatt már 2-es típusú cukorbetegségem van, ami miatt nagyon aggódom, ezért mindenképpen szeretnék metformint szedni. A kérdésem, hogy a Cilest fogamzásgátlót és metformin tartalmú gyógyszert lehet -e egyszerre szedni? Ha igen, mikor és hogyan szedjem a két gyógyszert? Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a policisztás ovárium témában

        Kedves Cilest szedő!

        Nem lehet, hogy azért van cukorbetegsége, mert nem tud lefogyni? A Cilest igen magas hormontartalmú készítmény, és kissé elavult fogamzásgátló. Én ezt semmiképpen nem javasolnám magának. Amennyiben elhízott, de ha nem akkor is a Yasminelle vagy a Yadine szedése lenne magának a javasolt, mivel ezek nem okoznak hízást és persze a bőre is szebb lesz. A lényeg, hogy nem Metformin kell magának, hanem inkább a fogyókúra. A testsúly csökkentés. Ha magasak a cukrai akkor persze lehet Metformin, de a PCO esetében a Metformin inkább akkor ha amikor nem szedi az ember a fogamzásgátlót. Tehát együtt a kettőt felesleges a PCO miatt. Csak ha a cukrai kívánják, akkor lehet együtt.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 21:20:16; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: