• Ovestin krémet lehet-e használnom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt Web Orvos!

        Már kaptam Önöktől leukaemia és ösztrogén pótlással kapcsolatban választ kérdésemre Dr Váróczy László haematologustól.

        Volna még egy kérdésem hozzá. Szeretném megkérdezni, hogy Ovestin krémet használhatnék-e. Nekem nem javasolt az ösztrogén pótlás /promyelocytás leukaemiám van/ és azt írta a doktor úr, hogy ez a fajta leukaemia egyébként is hajlamosít a trombózis és DIK kialakulására. De nagyon fájdalmas a nemi élet és szeretném tudni, hogy a helyileg alkalmazott ösztrogén tartalmú krém mennyire szívódik fel. Vagy ha ez sem javasolt esetleg tudna valamit tanácsolni a probléma kezelésére?

                                                                             Tiszelettel és köszönettel  Kornélia

        WEBBeteg szakértő válasza a leukémia témában

        Kedves Kornélia!

        A lokálisan alkalmazott krémekből csak minimális mennyiségű hatóanyag kerül a keringésbe, így az Ovestin krémet is bátran alkalmazhatja.

         

        Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-07 18:29:20; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: