• Segíthet a gyógykaparás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb. 1 hónapja fájogat a hasam, olyan érzés, mitha a petefészkem fájna.2o-án voltam vizsgálaton, azt mondta az orvos, hogy a petefészken keletkeznek kis heggek a peteéréskor és valószínűleg az fáj egyek fájdalomcsillapítót és pár nap alattl elmúlik.46 éves vagyok kb 1o éve nagyobb a méhem az átlagosnál, megvastagodott a méhizomzat és emiatt erősebb görcseim vannak az elslő egy-két napban, 3o-35 napos ciklusaim vannak és 6-7-8 napig tartanak, javasolták, hogy mielőtt megjön kb..5 napig egyek apranax tablettát .Rákszűréskor a vizsgáló orvos úgy vélte, hogy miómám van, de ez nem nyert megállapítást, kb. 2 cm-rel arányosan mindenütt nagyobb a méhem, de mint mondta a vizsgálatot végző orvos ezért még nem kell öngyilkosnak lenni. Nem kell vele foglalkozni csak ha majd a későbbiek során vérzészavarokat okozna. Ma másik doki vizsgált, és mondtam, hogy úgy érzem mintha a petefészkeim fájnának, esetleg petefészek gyulladásom van, de nem , viszont a nagyobb méhem nem tetszik neki, ezért a jövőhétre berendel egy gyógykaparásra, annak a szövettana után valószínűleg ki kell venni a méhemet. Nem tudom, hogy ha megcsinálják a kaparást nem lesz-e rosszabb mert a "miómát" nem kell bolygatni, ill. ha rossz lesz a szövettan, akkor nagyon sok kezelés és stb. jár vele. Nem szehetek fogamzásgátlókat, mert szapora lett a pulzusom, nem bírtam a hurkot, iszonyatosan görcsöltem és kb. két hétig véreztem pedig háromszor is megpróbáltuk, de rosszabb volt mint egy szülés. Maradt a jóöreg óvszer.  Félek attól, hogy a gyógykaparással ugymond rosszat teszünk, de én ilyen fájdalmakkal kibírnám, de ha meg azért fáj, mert rosszindulatú, akkor természetesen minél előbb essek túl rajta. Kérem szíveskedjen kifejteni véleményét, javaslatát. TisztelettelErcsi

        WEBBeteg szakértő válasza a méhkaparás témában

        Kedves Ercsi!

        Mondjuk, ha két centivel nagyobb a méhe, és az enyhe, több vérzésnél több problémát nem okoz, akkor én még gyógykaparást sem csinálnék. A méhkaparás akkor kell, ha a legalább 10 napon keresztül tartó folyamatos vérzése van. Ha nincs ilyen akkor nem kell egyáltalán. Amennyiben nincsen baj a vérzéssel, akkor én a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, higyje el, ez magának van kitalálva. Leírom.


        Mirena


        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 21:32:17; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: