• Szőrösődés!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Én egy 35 éves nő vagyok. A problémám, ami túlzott szőrösődés az arcon, már két éve felkerestem egy nőgyógyászt, aki további vizsgálatokat végzett, pl. hormonvizsgálat, belgyógyászat. Az eredmények negatívak lettek, és az orvos azt mondta, hogy ez nem hormonális eredetű, de sajnos azóta is fennállnak a porblémáim, méghozzá olyan szinten, hogy már a hasam és a melleim is fokozottan szőrösek és menstruációs zavaraim is vannak és voltak is szülés óta, ami 9 évvel ezelőtt volt. Nő létemre igen csak zavarnak ezek a tünetek, de már nem merem felkeresni az orvost, mert attól félek, hogy újra ugyanez lenne a végeredmény.Egyéb kozmetikai kezelésen is voltam, de eredménytelen volt a kezelés.

        A kérdésem az, hogy a tünetek alapján biztos, hogy nem hormonális eredetű-e  a szőrösödés és nyugodtan menjek vissza az orvoshoz és kérjem a vizsgálatokat újra, illetve milyen orvoshoz tudok fordulni, hogy megszabaduljak a szőröktől?

        Tisztelettel és köszönettel:

        Ács Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves Erika!

        Mivel a panaszai súlyosbodtak, én ismételt vizsgálatokat javaslok. Forduljon nőgyógyász-endokrinológiai szakrendelésre, a nagyobb centrumokban vannak ilyenek, hogy ellenőrizzék, nincs-e kimutatható hormonális rendellenesége.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-04 16:23:22; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: