• Csomó a hüvelynél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornő!

        nagyjából egy éve történt, hogy a partneremmel való együttlét után egy fájó, puha csomó vagy hólyag jelent meg a hüvelyem mellett, a hajlatnál. ez egy intenzívebb együttlét után történt, gondoltam, elmúlik. el is múlt, csakhogy a következő együttlét után megint előjött. rendszeresen elmúlt és előjött, napokig tartott, volt, hogy nagyon fájt és ülni is alig tudtam, fájdalomcsillapítót szedtem, több 2-3 centire is megnőtt, aztán pár nap alatt elmúlt. Nem a bőrön volt ez a duzzanat, hanem alatta, nagyon puha, és nagyon fájdalmas volt. mire időpontot kaptam a nőgyógyásznál addigra megint elmúlt, és az orvos egyáltalán nem volt empatikus, idegesen azt mondta h nem lát semmit és jöjjek vissza akkor ha épp előjön megint, csakhogy időpontot hónapokra előre kell kérni. Sokáig, több hónapig tartott ez a probléma, aztán elmúlt teljesen magától. A partneremen semmi változás nem volt, nem hiszem hogy fertőző valami lett volna, monogám kapcsolatban élünk.

        Van valami elképzelése, hogy mi lehetett ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó témában

        Kedves Hölgyem!

        Valószínű, hogy egy Bartholin-ciszta lehet, és a külső hatásra begyulladhatott. Tipikus helyen írja le, és a tünetek is tipikusak, kivéve azt, hogy elmúlik. Ez nagyon ritka, általában műtétre van szükség. Ha nem jelentkezik ismét szerintem ne aggódjon, ha mégis előjönne, akkor ne várja meg az időpontot a nőgyógyászánál, hanem menjen el egy nőgyógyászati ambulanciára, és mutassa meg másnak.

        Ha meg nem jelentkezik újra a tünet, akkor inkább örüljön neki.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-01 23:16:08; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: