• Endometriosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Immár lassan egy éve a menstruációm elött 13 14 napon erős alhasi fájdalmaim vannak.Eddig fogamzásgátlót szedtem kb. 5-6évig.Voltam már orvosnál pont amikor elkezdett fájni,a doktornő ultrahangon látott elváltozást de nem tudta pontosan hogy mi az,ezért elküldött egy hüvelyi ultrahangra.Ám csak 2 nappal utánna kaptam ídőpontot.Az ultrahang negatív lett semmi eltérés nem volt látható.Visszamentem az orvosomhoz mire felírt gyulladás csökkentőt illetve antibiotikumot.És megkért hogy szedjek fogamzásgátlót védekezés gyanánt.A panaszaim elmultam.Viszon én újból leáltam a fogamzásgátlóval.A panaszok újból előjöttek.Jegyzeteltem a dátumokat és arra gondoltam hogy biztos a peteérésem miatt vannak a fájdalmak.Sok helyen olvastam hogy sok nőt érint.De amikor megláttam a cikket a weboldalukon egy kicsit kétségbe estem.A menstruáciom nem mondható fájdalmasnak.Viszont amikor előjön a két három napos fádalom akkor az rettentően fáj.HA leülök nyílaló fájdalmat érzek általábban jobb oldalon de bal oldalon előszokott fordulni.És ami fontos hogy vizelésnél illetve székelésnél görcsös nyillaló fájdalom erősödik.Kérdésem az lenne hogy lehetséges e a Endometriosis?Mi tévő legyek,kit keressek fel?Orvosomat és számoljak be neki hogy erre gondolok?Vagy térjek vissza a fogamzásgátlóra,mert az elmulasztja a panaszokat.De a betegséget is?21 éves vagyok.

        Válaszát nagyon köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a endometriózis témában

        Kedves Hölgyem!

        A fogamzásgátló szedése nem megoldás. Ha a védekezést máshogy is meg tudja oldani, akkor nem kell csak emiatt fogamzásgátlót szednie.
        Én is úgy gondolom, hogy az lenne a legbiztosabb, ha orvosát ismételten felkeresné, és a széklet, vizelet közbeni panaszokról is beszámolna neki. Nyugodtan rákérdezhet, hogy neki mi a véleménye, beleférhet-e ez az endometriosis tüneteibe.
        Igazán akkor lenne érdemes UH-on megnézni a pocakot, amikor éppen fájdalmak vannak. Így biztosan látni fogják, ha van mit. De ha ilyen jelentős panaszok vannak, akkor ne hagyja annyiban.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-30 23:30:24; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: