• Ismeretlen eredetű vérzés..

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö/Doktor Ur!

         

        Evek ota visszaterö candida fertözestöl szenvedek. Sajnos ez esetben is kiujult, igy vettem egy kupot, mely eddig mindig segitett: Gyno-Pevaryl 150mg. Tegnap elött este felhelyeztem, viszont reggelre veres lett az elsonemüm. Napközben pedig teljesen felerösödött a verzesem, egy gyengebb menstruaciohoz tudnam hasonlitani. Az alhasam tompan faj. Menzes szerintem nem lehet, fogamzasgatlo tablettat szedek (yadin) es egy hete mult el a havi verzesem. A fogamzasgatlot rendesen szedem, nem hagytam ki egy szemet sem, minden nap idöben bevettem.

        Legutobbi alkalommal, mikor ezt a kupot hasznaltam, akkor is eszleltem kisebb verzest (csak par csepp, alig eszrevehetö), de velemenyem szerint az elhanyagolhato volt. Viszont a mostani "reakciotol" egy kicsit megremültem. A kup hasznalatat abbahagytam, de mivel külfödön tartozkodom, nem tudok egy nögyogyaszt sem felkeresni. Kerdesem lenne, h Ön mit tanacsol, mit tegyek, Ön szerint mi lehet ez a verzes??

         

        Valaszat elöre is köszönöm!!

        Üdvözlettel:

        L.szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás hüvelyfertőzés témában

        Kedves Szilvi!

        A vissza-visszatérő fertőzésnek az oka nem biztos, hogy pont Candida, és az sem biztos, hogy gomba. Baktérium is okozhat folyást, és nem mindegy, hogy mivel kezeli. Mivel ez folyamatos probléma, előbb-utóbb érdemes lenne elmennie egy kivizsgálásra, hiszen egy krónikus fertőzésnek következményei is lehetnek.
        A másik, hogy a vérzés valószínű a fertőzés következménye. Különösen a méhszáj lehet érzékeny, és egy hüvelytabletta is okozhat irritációt, így vérzékennyé válik.
        Emiatt érdemes lenne elmennie egy vizsgálatra (csak vannak ott is nőgyógyászok), hogy ellenőrizzék a méhszájat, emellett a folyás jellegének megfelelő kezelést adjak. Amikor hazajön majd, akkor pedig az ismétlődő folyások okát kellene majd kideríteni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-28 15:05:32; Megválaszolva: 2011. október 04., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: