• Használ-e a gyógytea a vérzési problémákra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Farkas Ágnes!

        Először is köszönöm szépen előző válaszát! Még lenne egy kérdésem, miután megírtam az előző levelet akkor kezdődött. Elkezdett olyan lenni nálam, hogy hirtelen jön egy csomó vér tele lesz a betét aztán egy jó napig semmi és újra vagy több vagy kevesebb. Ez miért lehet, de a hasam nem fáj, Így is helyre jöhet a mensesem? Érdemes olyan teát inni ami helyreállítja és ha igen melyik az a tea, mert nekem mondák a cickafark teát is és a palástfű teát is ismerőseim, nem
        ártok vele ha iszom? Én nem tudom melyik mire jó és használ-e mert nem szoktam teát inni.

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel!
        Zsuzsi

        WEBBeteg szakértő válasza a mensrtuáció témában

        Kedves Zsuzsi!

        A palástfűteát a népi gyógyászatban a női bajok gyógyszerének tartják. Így mind egy-egy fertőzés, mind a ciklus rendezésére alkalmas lehet, szülés utáni regenerálódást segíti, erősíti a méhet tartó szalagokat, emellett egyéb jó hatásai is vannak. Szerintem nyugodtan ki lehet próbálni, hiszen biztosan van alapja ennek, csak a kérdés az, hogy Önnek elég lesz-e, vagy sem. Hátha segít, nem veszít semmi ezzel. 1/4 liter vízhez egy púpozott evőkanál teafüvet adva lehet fogyasztani.
        A cickafark inkább a gyulladások, fertőzések ellen használatos.
        A mensestől nem kell megijedni. Előfordul az, hogy egy kevesebb mennyiségű vérzés a hüvelyben felgyűlik, és pl. reggel, vagy amikor wc-re megy, ellazulnak az izmok, és a vér távozik, így úgy tűnik, mintha több lenne a vér időnként. Ez testhelyzetváltozáskor is lehet.
        Orvoshoz akkor kell menni, ha 2 héten belül a vérzés nem csökken, esetleg még bővebb is lesz, vagy ha alhasi panaszok is vannak, és bő, alvadékos a vérzés. Tehát akkor, ha túl sok vért veszít. Mielőbbi jobbulást!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-25 13:55:07; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: