• Homeopátia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        36 éves vagyok, és történetem röviden: Második gyermeket szeretnénk már 7 éve. Kivizsgálások tömkelegén vagyok túl, kisműtétek többjén. Inzulinintorelancia (azt hiszem így hívják) miatt (határérték közeli eredmény miatt) az endokrinológus Meforal-t írt fel 1,5 éve. Most voltam nőgyógyásznál, aki megállapította, hogy a petefészkeim így sem működnek megfelelően (a 17. napon számtalan tüsző volt még a bal petefészkemben), így nem javasolja továbbra a Meforalt. Hormonkezelésről nem beszélhetünk, mert ez miatt volt már e Myomám (6,5 x 6,5 cm) amit októberben eltávolítottak.

        Azt mondta a nőgyógyász, hogy próbáljak még fogyni (már 14. kg-os fogytam 1 év alatt), és most is futok, tehát igyekszem. Hormonpótlás helyett ajánlott a háziorvos Klimapur nevű gyógynövényes készítményt. Az lenne a kérdésem, hogy ennek lehetnek e olyan mellékhatásai amik befolyásolják újabb myoma, vagy bármi más nőgyógyászati probléma kialakulását, vagy szedése teljesen kockázatmentes. Pontosan mit tesz ez a szer a női szervezetben?

        Várom válaszát, köszönettel: Némethné

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Kedves Némethné!

        Valóban nincs könnyű helyzetben, sok türelemre van szüksége. Nem írja részletesen a kivizsgálásokat, és az eredményeket, teht kicsit látatlanul tapogatózunk.

        A kérdése a Klimapur nevű homeopátiás készítményre irányul, sajnos ezekről a készítményekről csak az ezzel foglalkozó orvosok tudnak felvilágosítást adni, mert ők tanulnak erről részletesebben. Amit találtam a gyógynövények szerről, az alapján elsősorban klimaxos panaszok enyhítésére szolgál, tehát nem igazán felel meg a célnak most. Hogy lehet-e mellékhatása, azt nem tudom sajnos megmondani.

        Emellett nem tudom, nőgyógyásza mennyire foglalkozik meddőséggel, ha esetleg nem ez a szakterülete, akkor mindenképpen érdemes elmenni egy meddőségi ambulanciára. Ha mégis, akkor kövesse az utasításait. Sok sikert!

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-02 20:46:52; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: