• Nőgyógyászat-mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő !

        Utóbbi hónapokban  kétszer is kellett gombás fertőzés miatt  rendelést felkeresni. Azelőtt talán tízenkét éve. Legutóbb Klion tablettát és kúpot is kaptam.Most ismét panaszaim  vannak: égő,csípő érzés a szeméremajkaknál. /Kenet eredménye negatív volt/.Mivel lehetne meggyógyulni? Bosszantó, fájdalmas is , anyagilag is kiadós. Mit tegyen az ember, ha nem maszekrendelést keres fel? Orvostársai vajon meg akarnak- e gyógyítani minket ? Kérem segítsen tanácsot adni! Egy  elkeseredett Anya : köszönettel

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves elkeseredett anya!

        Bizony, az orvosok gyógyítani szeretnének, de a helyzet nem mindig olyan egyszerű, ők sem mindenhatóak, és nem mindig reagál a szervezet egy bevált terápiára úgy, ahogyan azt várnánk.
        Az első kérdésem: milyen kenet lett negatív? A fertőzés ellenőrzésére vettek-e hüvelyváladékot, vagy a rákszűrésre gondol. Ha az előbbi, akkor annak örülni kell, viszont így nem olyan egyszerű a helyzet, hiszen nincs mit kezelni.
        Mindenesetre érdemes lenne ismét elmenni, és ellenőrizni, hogy van-e bővebb, fertőzésre utaló folyás, vagy gyulladás.
        Mivel a panaszok alapján valóban nem csak a gombás (vagy egyéb) fertőzés jön szóba, hanem pl. az allergia, így amit még javasolni tudok, hogy gondolja végig, használ-e bármilyen új tisztítószert, öblítőt, mosóport, új tisztasági, vagy intimbetétet, szappant, tusfürdőt, wc-papírt, és bármit, ami érintkezik ezzel a területtel. Ha igen, akkor próbálja meg kiiktatni azt, hátha elmúlnak a panaszok.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 12:12:36; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: