• Nőgyógyászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        24 éves vagyok (nem tudom számít-e, de normál testalkatú, 50 kg a súlyom, rendszeresen sportolok)

        Tavaly (most kb. 1 éve) abba kellett hagynom a fogamzásgátló tabletta szedését (vérszegénység miatt). Egy ideig semmi probléma nem volt a havi vérzésemmel. Nagyjából még pontosan meg is jött minden hónapban. November óta viszont nem. Februárban voltam orvosnál. Akkor nem állapítottak meg szervi problémát szerencsére. Kaptam gyógyszert (Provera). Ennek hatására megjött, de azóta megint nem. Viszont borzalmas görcseim szoktak lenni, a hasam is felpuffad időnként. A bőröm is csúnya, ugyanis teli vagyok pattanásokkal, hiába próbáltam ki mindenféle testradírt, kozmetikai termékeket. Egy-egy napig segítenek csak. Nagyon rosszul érzem magam ezek miatt a tünetek miatt. Valamint aggaszt, hogy mi lehet a baj. Az orvosomat pedig most nem lehet elérni. Ezért arra gondoltam, hogy itt kérdezem meg, hogy mit tudok én tenni addig, amíg nem tudok beszélni az orvosommal. Esetleg kérjek egy hormonszint vér vizsgálatot a háziorvostól? Ha létezik ilyen?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel

        Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Mónika!

        Sajnos otthon nem tud sokmindent tenni. Az egyetlen módszer a gyógynövényekből készült tea. A palástfüvet a női bajok gyógyszerének tartják, készítsen főzetet minden nap, hátha segít valamit.

        Egyébként ismét meg kellene hozni a menset, és a 3. napon alaphormonszinteket vizsgálni, majd az eredménytől függően lehet továbblépni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-26 14:52:09; Megválaszolva: 2011. október 03., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: