• Menstruációs zavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Yadine fogamzásgátlót szedtem, úgy váltottam Meliane-ra, hogy a 21.szem Yadine után elkezdtem szedni a 22.napon az új tablettát, így abban a hónapban nem volt menstruációm sem. Védekezni nem védekeztünk mással, azt mondta az orvosom nem kell. Hétfőn kellett volna megjönnie (efogyott a 21 szem Meliane) de helyette 2 nappal hamarabb, szombaton barnás váladék volt és véreztem együttlét után keveset, vasárnap megint barna váladék, hétfőn pedig darabos barna váladék, kedden reggel kevés vérzés majd semmi (29 éves vagyok). Kérem szépen legyen szíves nekem megírni, hogy ez normális-e? Mitől lehet ez? A váltástól ilyen a menstruációm? Vagy most csak ilyen lesz a menstruációm, a következő normális lesz? Teherbe eshettem?Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Helyesen váltott gyógyszert, nem kell terhesség miatt aggódnia. Mivel szünet nélkül kellett szednie a gyógyszert, az előző vérzés kimaradt, emiatt volt most ún- áttöréses vérzés, ez ilyenkor normális. Remélhetőleg a következő vérzés már normál időben fog jelentkezni, de 3 hónapot kell hagyni, hogy beálljon a vérzés ismét. A fogamzásgátló hatás ettől függetlenül megvan.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 22:57:20; Megválaszolva: 2011. október 03., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: